Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f9d1a724393236611fa8ec241d13e02b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Liverpoolilta uskomaton nousu Newcastlea vastaan, voittomaali viimeisellä hetkellä! Cityn Erling Haaland käsittämättömässä maalivireessä – Uutisalue

Manchester Cityn nuori supertähti Erling Haaland on aloittanut Englannissa ryminällä.

22-vuotias hyökkääjä rankaisi keskiviikkoiltana Nottingham Forestia tekemällä maalin sen verkkoon 12. ja 23. sekä 38. minuutilla. Manchester City voitti Nottigham Forestin 6–0.

Haalandin maalitehtailu tarkoittaa sitä, että norjalaisviikinki on tehnyt peräti yhdeksän maalia viidessä ensimmäisessä Valioliigassa pelaamassaan ottelussa. Haaland siirtyi Manchester Cityyn viime kesänä.

Viisi maalia yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa on Valioliigan uusi ennätys.

Viime lauantaina hän teki hattutempun ottelussa Crystal Palacea vastaan.

Mikäli Haaland jatkaa loppukauden samaa tahtia, hänen maalikeskiarvonsa on 1,8 per ottelu. Ja se tekisi 68,4 maalia, eli pyöristettynä 68.

Valioliigan nykyajan ennätys on 38 ottelun kaudella 32 maalia. Sen teki Liverpoolin supertähti Mohamed Salah kaudella 2017–18. Hän tarvitsi ennätykseen 36 ottelua.

Andy Cole teki Newcastlelle 34 maalia kaudella 1993–94. Alan Shearer viimeisteli Blackburnille 34 kertaa kaudella 1994–95. Tuohon aikaan sarjassa pelattiin 42 ottelun kausia.

Valioliigassa pelattiin keskiviikkona viisi ottelua. Kohutuista hyökkääjistä onnistui Haalandin lisäksi Newcastlen Alexander Isak, 23.

Real Sociedadista Haalandiakin muhkeammalla, lehtitietojen mukaan 70 miljoonalla eurolla Saudi-omistajien avulla äkkirikastuneeseen Newcastleen naarattu ruotsalainen onnistui keskiviikkoiltana Liverpoolia vastaan.

Lue lisää: Englannin kohuseura rikkoi ennätyksensä! Maksoi ruotsalaishyökkääjästä Erling Haalandiakin enemmän

Alexander Isak debytoi Newcastlen raitapaidassa.

Isak pelattiin 38. minuutilla nokikkain Liverpoolin maalivahti Alissonin kanssa, eikä ruotsalaishyökkääjä erehtynyt debyyttiottelussaan.

Newcastle johti ottelua tauolla 1–0. Liverpool tuli tasoihin Roberto Firminon maalilla 61. minuutilla. Ottelun 2–1-voittomaalin Liverpoolille iski viimeisellä sekunnilla kulmapotkun jälkitilanteesta Fabio Carvalho. Maali syntyi kahdeksannella lisäaikaminuutilla.

Kaksi ottelua viidestä voittanut Liverpool nousi sarjataulukossa viidenneksi. Newcastle kärsi kauden avaustappionsa.

Sarjajohtaja Arsenal voitti kotonaan Aston Villan 2–1. Bournemouth ja Wolverhampton tasasivat pisteet tuloksella 0–0.

Lontoon paikallisottelussa West Ham ja Tottenham päätyivät tulokseen 1–1. Vierasjoukkue meni johtoon, kun Thilo Kehrer ojasi epäonnekseen pelivälineen omaan maaliin. Kotijoukkue nousi toisella puoliajalla tasoihin Tomas Soucekin laukauksella.

Tottenhamin viime kausien tehopelaaja Son Heung-Min jatkoi alkukierroksilta tuttuja vaatimattomia esityksiään eikä saanut juuri mitään aikaiseksi.