Banner Before Header

Lola Odusoga julkaisi kuvan poikkeuksellisesta viestistä – lähettäjä myönsi käyttäytyneensä järkyttävällä tavalla

Vuoden 1996 Miss Suomi -kilpailun voittaja Lola Odusoga on puhunut kokemastaan rasismista avoimesti muun muassa sosiaalisessa mediassa. Tällä viikolla Odusoga julkaisi poikkeuksellisen kuvan vastaanottamastaan ylistävästä anteeksipyyntöviestistä.

Odusogan Instagramissa julkaisemassa kuvakaappauksessa näkyy yksityisviesti, jonka lähettäjä pahoittelee Odusogalle sitä, että hän on aikanaan ajatellut ja puhunut Odusogasta rasistisesti.

Henkilö kertoo haukkuneensa Odusogaa kavereilleen rasistisilla ilmauksilla ja olleensa sitä mieltä, ettei Odusoga voisi olla Miss Suomi. Lisäksi lähettäjä kiittää Odusogaa tämän esilläolosta julkisuudessa.

– Haluan sulle henkilökohtaisesti pahoitella sitä kun olin 2000-luvun vaihteessa ihan älytön rasisti, viestissä lukee.

– Minun lapsista ei tule edes vähääkään rasistin alkuja. Minä itse en edes näe ihon värejä ollenkaan vaan ihmisiä. Kiitos Lola, että olet rikastanut ja normalisoinut minun ajatusmaailmaa, vuodattaa viestin lähettäjä tuntemuksiaan.

Ex-missi kertoo kuvatekstissään, että julkaisee ajoittain Instagram-tarinoihinsa otoksia saamistaan vihakommenteista. Odusoga toteaa, että positiiviset kommentit jäävät kuitenkin usein pimentoon. Vastikään saamansa kiitosviestin julkaisemiselle hän kertookin erityisen syyn.

– Pääosin postaan viestejä, jotka koen tärkeäksi nostaa esille esimerkkinä ihmisten huonosta käytöksestä. Tänään teen poikkeuksen ja päästän saadun palautteen tänne feediin asti.

– Maailma muuttuu ja ihmiset muuttuvat. Oon kiitollinen, jos olen saanut vaikutettua edes yhden ihmisen asenteisiin, hehkuttaa Odusoga sydänemojin kera.

Odusoga ei ole aiemminkaan kainostellut puhua kokemastaan rasismista ja saamistaan vihakommenteista.

Ex-missi on kertonut, että vaikka hän on koko ikänsä joutunut kuulemaan rasistisia kommentteja, räjähti tilanne Miss Suomi -kilpailun antaman julkisuuden myötä aivan uusiin mittakaavoihin. Kommentteja alkoi nimittäin tulla myös ventovierailta. Odusoga onkin kertonut kokemastaan vihapuheesta ja rasismista sosiaalisen mediansa lisäksi myös muun muassa elämäkertakirjassaan Lola – kahdet kasvot.

Lue lisää: Lola Wallinkoski avautuu IS:lle kokemastaan rasismista: ”Vihapuhetta ja törkyä tuli vierailta ihmisiltä”

Lue lisää: Lola Odusoga paljastaa kärsineensä vuosia rasismista ja häirinnästä – sai kasoittain ”paskapostia”: ”Kirjeitä on laatikoittain”

Source Link is.fi