Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_34e920cba56c730b30e98015100852a3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Macron puhui länsijoukkojen lähettämisestä Ukrainaan, Medvedeviltä meni kuppi nurin – ”Virtsa nousi päähän ja…” – Uutisalue

Macron puhui länsijoukkojen lähettämisestä Ukrainaan, Medvedeviltä meni kuppi nurin – ”Virtsa nousi päähän ja…”

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin maanantaina Pariisissa medialle esittämät puheet länsijoukkojen mahdollisesta lähettämisestä Ukrainaan ovat kirvoittaneet Venäjän ex-presidentiltä Dmitri Medvedeviltä rikinkatkuisen reaktion.

Venäjän hyökkäyssodan aikana milloin mistäkin sosiaalisessa mediassa jyrissyt Medvedev julkaisi Telegram-kanavallaan Macronille suunnatun, alatyylisesti alkavan kirjoituksen.

– Ihmisillä on erilaisia sairauksia. Joillakin on virtsankarkailua. Toisista, jotka ovat alttiita hätiköityihin reaktioihin sanotaan, että heillä ”nousi virtsa päähän”.

– Mutta Ranskan nykyisellä presidentillä, asevoimien ylipäälliköllä ja Andorran prinssillä Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron oli kerralla kaksi ongelmaa: ensinnäkin virtsa nousi hänellä päähän ja sitten tapahtui puheenkarkailu, Medvedev aloitti.

Macron korosti maanantaina, että Venäjän täytyy hävitä sota Ukrainassa Euroopan turvallisuuden varmistamiseksi ja sanoi kansainvälisten medioiden mukaan, että Ukrainalle ollaan lähettämässä pitkän- ja keskikantaman ohjuksia sekä muita ammustarvikkeita. Tämän takana on hänen mukaansa useiden valtioiden muodostama koalitio.

Macron ei sulkenut läntisten maajoukkojen lähettämistä Ukrainaan mutta sanoi, ettei asiasta ole yksimielisyyttä.

Medvedev puhuu tekstissään myös ”Macronin äskettäisestä halusta jakaa Ranskan ydinasearsenaali halukkaiden eurooppalaisten kanssa”, jolla hän saattaa viitata Macronin vuoden 2020 ehdotukseen ”strategisesta vuoropuhelusta” liittyen Ranskan ydinpelotteeseen osana Euroopan kollektiivista puolustusta.

– …näyttää siltä, että Macronin puheenkarkailusta on tullut pitkäaikainen ja tuskallinen ongelma, Medvedev tiuskii.

– On aika muuttaa ruokavaliotasi: osterit ja samppanjat ovat hyvä asia, mutta et ole enää poika. Verbaalinen virtsankarkailu hänen iässään on vaarallista, hän jatkaa.

Myös Kremlin lehdistösihteeri Dmitri Peskov kommentoi Macronin puheita tiistaina. Peskovin mukaan länsijoukkojen lähettäminen Ukrainaan tekisi Venäjän ja puolustusliitto Naton aseellisesta yhteenotosta väistämättömän.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi tiistaina vuorostaan uutistoimisto Reutersin mukaan, ettei Natolla ole suunnitelmia jäsenmaidensa joukkojen lähettämisestä Ukrainaan.