Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_87a7a4c85125ef7a74895e2aec023eb4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vuosikymmeniä pakoillut vasemmisto­terroristi pidätettiin Saksassa – Uutisalue

Vuosikymmeniä pakoillut vasemmisto­terroristi pidätettiin Saksassa

”Eläkeläisterroristit” jatkoivat ryöstöjä vielä varsinaisen toiminnan loputtua.

Saksan poliisi on saanut vihdoin kiinni vuosikymmeniä pakoilleen vasemmistoterroristin, kertoo muun muassa Bild-lehti. Punainen armeijakunta (RAF) -järjestöön kuulunut 65-vuotias Daniela Klette pidätettiin Berliinissä maanantaina.

Klette kuuluu RAF:n kolmanteen sukupolveen, ja häntä epäillään muun muassa pommi-iskusta ja useista suurista ryöstöistä. Ryöstelyä Klette jatkoi kahden muun etsintäkuulutetun toverinsa kanssa pitkälle 2000-luvulle, vaikka RAF lopetti toimintansa jo 1990-luvun lopulla.

Syynä oli ilmeisesti oman toimeentulon varmistaminen. Bildin ”RAF-eläkeläisiksi” kutsumaa ryhmää epäillään ainakin 12 ryöstöstä vuosina 1999–2016.

Vasemmistoterrorismi oli Saksassa erityisen pinnalla 1970- ja 80-luvuilla. Tuolloin RAF tunnettiin yleisesti myös nimellä Baader-Meinhof-ryhmä. Nimi tuli vankilassa itsemurhan tehneiltä järjestön perustajilta, Ulrike Meinhofilta ja Andreas Baaderilta.

RAF-terroristit tappoivat Sakassa yli 30 ihmistä, joiden joukossa oli useita poliiseja sekä korkeita talouselämän ja politiikan toimijoita. Tunnetuin sieppauksen ja murhan uhri oli vuonna 1977 tapettu Länsi-Saksan työnantajaliiton johtaja Hanns-Martin Schleyer.

LUE LISÄÄ: Punainen armeijakunta taas otsikoissa Saksassa – ex-terroristien ryöstö epäonnistui

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi