Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a2cc68f6d164073ede7ec3df0d0c3ecd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Manchester Cityn maalivahti loukkaantui – Valioliigassa dramaattinen kärkipeli – Uutisalue

Manchester Cityn maalivahti loukkaantui – Valioliigassa dramaattinen kärkipeli

Valioliigan kärkikolmikko mahtuu sarjataulukossa yhden pisteen sisälle.

Jalkapallon Englannin Valioliigan kärkijoukko tiivistyi, kun Liverpool ja Manchester City jäivät sunnuntaina 1–1-tasatulokseen. Ottelussa oli aineksia useampaankin maaliin, mutta dramaattisten vaiheiden jälkeen kumpikin joutui tyytymään yhteen pisteeseen.

Liverpool nousi Arsenalin rinnalle 64 pisteeseen, Cityllä on 63. Arsenal kukisti lauantaina Brentfordin maalein 2–1 ja otti kahdeksannen peräkkäisen liigavoittonsa.

Cityn ja Liverpoolin ottelu alkoi sähäkästi, kun John Stones runnoi maalin edestä 1–0-johdon Citylle ensimmäisellä puoliajalla.

Cityn maalivahti Ederson kaatoi toisen puoliajan alussa rangaistusalueella Liverpoolin Darwin Nunezin ja loukkasi rytäkässä jalkansa. Erotuomari antoi rikkeen tehneelle Edersonille keltaisen kortin ja Liverpoolille rangaistuspotkun. Alexis Mac Allister upotti nahkakuulan verkkoon 11 metristä ja tasoitti lukemat.

Ederson joutui jättämään pelin kesken. Tilalle vaihdettu Stefan Ortega lämpeni nopeasti ja kesti muutaman kiperän tilanteen heti urakkansa alussa.

Liverpoolin saksalaisvalmentaja Jürgen Klopp juoksutti tunnin pelin jälkeen viheriölle Mohamed Salahin ja Andrew Robertsonin. Tilanteita riitti molemmissa kenttäpäädyissä, mutta Ortega ja Liverpoolin maalivahti Caoimhin Kelleher eivät antautuneet.

Manchester Cityn Edersonin peli päättyi loukkaantumiseen. Kuva: Paul Ellis / AFP

Tottenham kohensi asemiaan jalkapallon Englannin Valioliigan kärkipäässä, kun lontoolaisjoukkue löylytti Aston Villan maalein 4–0 ja nousi kahden pisteen päähän neljäntenä olevasta vastustajastaan.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen Tottenham iski tylysti toisen puoliajan alkupuolella, kun James Maddison ja Brennan Johnson tekivät maalit kolmen minuutin välein. Yliajalla Heung-min Son ja Timo Werner vankistivat johtoa täysosumillaan. Son oli Tottenhamin tehomies, kun hän pohjusti Johnsonin ja Wernerin maalit.

Tottenhamin toista puoliaikaa helpotti se, että kotijoukkue Aston Villa joutui ajamaan vastustajaansa takaa vajaamiehisenä. John McGinn otti punaisen kortin reilun tunnin pelin jälkeen.

Brighton kukisti putoamista vastaan taistelevan Nottinghamin maalein 1–0 ja vahvisti asemiaan ylemmässä keskikastissa. Toppari Andrew Omobamidele oli Nottinghamin epäonnen soturi, kun hän teki oman maalin ensimmäisellä puoliajalla.

Putoajan paikalla oleva Burnley johti vieraskentällä West Hamia maalein 2–0 ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta ylempään keskikastiin kuuluva lontoolaisjoukkue tokeni 2–2-tulokseen Lucas Paquetan ja Danny Ingsin toisen puoliajan täysosumilla.

Myös tässä ottelussa nähtiin oma maali, kun toppari Konstantinos Mavropanos tupeksi Burnleyn toisen täysosuman West Hamin omaan verkkoon.