Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_225ead9d96cc35206285286a74a997ef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maratonin maailmanennätysmies Kelvin Kiptum on kuollut 24-vuotiaana – Uutisalue

Maratonin maailmanennätysmies Kelvin Kiptum on kuollut 24-vuotiaana

Vuonna 1999 syntynyt Kiptum kuoli Keniassa autokolarissa sunnuntai-iltana.

Kelvin Kiptum.

Kelvin Kiptum oli kenialainen kestävyysjuoksija. Kuva: Getty Images

Kenialainen kestävyysjuoksija Kelvin Kiptum on kuollut kotimaassaan sunnuntaina. Kiptum menehtyi autokolarissa 24-vuotiaana.

Uutistoimisto AP:n mukaan myös Kiptumin valmentaja Gervais Hakizimanan kuoli kolarissa. Tiedon vahvisti uutistoimistolle kenialainen juoksija Milcah Chemos. Kolari tapahtui Eldoretin ja Kaptagatin kaupunkien välissä Kenian länsiosassa.

Autossa oli kenialaislähteiden mukaan myös kolmas henkilö, joka kuljetettiin sairaalaan. Kiptum ja Hakizimana menehtyivät tietojen mukaan onnettomuuspaikalla.

Kiptum juoksi maratonin maailmanennätyksen 2.00.35 Chicagossa viime lokakuussa. Hän oli ensimmäinen, joka juoksi maratonin alle kahden tunnin ja yhden minuutin. Kansainvälinen Yleisurheiluliitto vahvisti ME-ajan vain noin viikko sitten.

Kiptumia pidettiin äärimmäisen lahjakkaana kestävyysjuoksijana, jonka kohdalla ennakoitiin jopa kahden tunnin alitusta maratonilla. Hän ehti juoksemaan vain kolme virallista maratonia, joista ensimmäisen Valenciassa joulukuussa 2022.

Uutinen päivittyy.

Source Link yle.fi