Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a01f5918a0b062cf3efaa49afb4a0f27, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maratonin ME-mies kuoli kolarissa – Uutisalue

Maratonin ME-mies kuoli kolarissa

Kelvin Kiptum, 24, ajoi itse turma-autoa.

Maratonin maailmanennätys on lauantaina kuolleen Kelvin Kiptumin nimissä. Kuva: Andrew Boyers / Reuters

Kenialainen maratonin maailmanennätysmies Kelvin Kiptum ja hänen ruandalainen valmentajansa Gervais Hakizimana kuolivat auto-onnettomuudessa myöhään lauantai-iltana, kertoivat viranomaiset uutistoimistojen AFP:n ja Reutersin mukaan.

Poliisin mukaan Kiptum ajoi autoa. Seurue oli matkalla Kaptagetista Eldoretiin Kenian länsiosassa, kun auto ilmeisesti pyörähti ympäri. Kolmas autossa ollut loukkaantui. Hän on nainen.

Kiptum, 24, juoksi maailmanennätysajan 2:00:35 Chicagon maratonilla viime lokakuussa. Hän paransi maanmiehensä Eliud Kipchogen nimissä ollutta edellistä ennätystä 34 sekunnilla.

Kyse oli vasta Kiptumin kolmannesta maratonkilpailusta. Hän voitti myös Valencian maratonin vuonna 2022 ja Lontoon maratonin viime huhtikuussa.

Kiptum oli juossut kolme historian seitsemästä nopeimmasta maratonista.

Kiptum ei ollut kilpaillut lokakuun maailmanennätysjuoksunsa jälkeen. Hänen oli määrä juosta Rotterdamin maratonilla huhtikuussa tavoitteenaan rikkoa kahden tunnin haamuraja.

Kelvin Kiptum juhli maailmanennätystään Chicagon maratonilla 8. lokakuuta 2023. Kuva: Kamil Krzaczynski / AFP

Lue lisää: Maratonin uusi ME-tulos ällistyttää – Suomen armeijan Cooper-tykki olisi tiukilla jo 12 minuutin jälkeen

Lue lisää: Maratonilla hirmuinen maailmanennätys – haamuaika alittui

Source Link is.fi