Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9a19daa888cbb5f7fdd5294f455f94ec, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maria Huntington julkaisi vaikeimman some-päivityksensä – uupui huippu-urheiluun: ”Tätä on ollut vaikea myöntää” – Uutisalue

Maria Huntington julkaisi vaikeimman some-päivityksensä – uupui huippu-urheiluun: ”Tätä on ollut vaikea myöntää”

Maria Huntington julkaisi sosiaalisessa mediassa tilannepäivityksen, jossa kertoi toivovansa, että saa vielä joskus takaisin intohimonsa urheiluun.

Maria Huntington.

Maria Huntington hyppäsi Jyväskylässä kesäkuussa pituutta 6,17. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Suomalainen yleisurheilutähti, seitsenottelija Maria Huntington, 26, julkaisi Instagramissa päivityksen, jota hän kuvailee toistaiseksi vaikeimmakseen.

– On kuluttavampaa pitää kulissia yllä kuin kertoa rehellisesti, mitä on meneillään.

– Uuvuin huippu-urheiluun. Sisäinen palo ei riittänyt enää kantamaan ja huomasin, että en saanut enää huippu-urheilusta sitä, mitä edellisinä vuosina olin saanut.

Huntington kirjoittaa, että on kesän aikana joutunut käsittelemään paljon häpeän tunnetta.

– Miten voi olla, että minulla ei ole sitä paloa, kun tuntuu, että kaikilla muilla urheilijoilla liekki roihuaa. Tätä on ollut vaikea myöntää itselle ja läheisille ja nyt teille.

Huntington kertoo toivovansa, että saisi urheilullisen intohimonsa takaisin. Hän kuitenkin pohtii, ettei sitä voi pakottaa ja että se vaatii aikaa.

– Kaiken jännityksen ja pelon takana on kuitenkin helpotus sanoittaa ääneen näitä tunteita, joiden kanssa en kuitenkaan usko olevani yksin. Helpotus siitä, että saa hetken vaan olla ihan vaan Maria, ilman urheilijan etuliitteetä.

Viime kesänä Huntington keskeytti kilpailukautensa jo heinäkuussa koronaviruksen jälkitaudin takia. Huntington ei näin ollen osallistunut elokuun Münchenin EM-kilpailuihin, joihin hänet oli jo valittu.

Viime kausi oli Huntingtonille muutenkin vaikea, eikä hän loukkaantumistenkaan vuoksi otellut yhtään 7-ottelua loppuun saakka.

Tampereen Pyrinnön ottelijan urheilu-ura oli vahvassa nousukiidossa vuonna 2019. Hän teki silloin vuonna muun muassa 7-ottelun ennätyksensä. Pisteet 6 339 Lappeerannan Kalevan kisoissa oikeuttivat Suomen kaikkien aikojen tilastossa sijaan kolme.

Sen jälkeen ottelijan vuosiin on mahtunut vammoja, joista kertoo paljon, että viimeksi hän on selvittänyt ottelun loppuun vuoden 2021 Tokion olympialaisissa. Myös viime syksyn Huntington toipui leikkausoperaatiosta.

Tämän vuoden toukokuussa Huntington juoksi 100 metrin aidoissa ajan 13,29. Kilpailu oli Huntingtonille ensimmäinen sitten viime vuoden kesäkuun.

– On ollut paljon sellaista pelkoa kevään aikana siitä, mitä jos taas käy jotain. Eilinen oli helpotus sen osalta, että kyllä tästä hyvä tulee. Pystyn pysymään terveenä ja oikeasti urheilemaan ilman kipuja, Huntington sanoi tuon juoksun jälkeen Yle Urheilulle.

Toukokuun lopussa Huntingtonin oli määrä otella täysi 7-ottelu Götzisin kansainvälissä kisoissa Itävallassa. Hän joutui kuitenkin keskeyttämään heti ensimmäisessä lajissa 100 metrin aidoissa ikävään kaatumiseen.

Götzisin jälkeen Huntington on kisannut Jyväskylässä kesäkuun alussa pituudessa. Sen jälkeen häntä ei ole kisapaikoilla nähty.

Source Link yle.fi