Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ce5683925ab92852939ac35b2bc2bb64, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maria Zaharovalta kitkerää tekstiä Ruotsista – Uutisalue

Maria Zaharovalta kitkerää tekstiä Ruotsista

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson huomauttaa Venäjän tekevän jo nyt sekä kyberhyökkäyksiä että muita vaikuttamisyrityksiä.

Ruotsista on vääjäämättömästi tulossa sotilasliitto Naton jäsen, kun ratifiointia pantanneet Turkki ja viimeisimpänä Unkari ovat vihdoin ryhdistäytyneet asiassa.

Tukholmassa sijaitseva Venäjän suurlähetystö kertoo Telegramissa ”Venäjän ryhtyvän poliittisiin ja sotilaallisteknisiin vastatoimiin”.

Lähetystö hakee historiasta esimerkkejä muistuttaessaan, että Ruotsin taival rauhanomaisena maana on tullut päätökseensä.

– Mitä tulee Venäjän suhtautumiseen ”Nato-perheen lisäykseen”, olemme toistuvasti julkaisseet virallisen kantamme: Ruotsin on suvereenisti päätettävä turvallisuuspolitiikastaan.

– Samalla Ruotsin liittyminen Venäjälle vihamieliseen sotilasliittoon vaikuttaa kielteisesti Pohjois-Euroopan ja Itämeren alueen vakauteen, joka on edelleen yhteistä aluettamme. Siitä ei koskaan tule ”Nato-naapurustoa”, vaikka Ruotsin tulevat ”Nato- sukulaiset” antaisivat mitä omahyväisiä lausuntoja tahansa, suurlähetystö vuodattaa.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova avasi taas sanaisen arkkuna. Kuva: Komsomolskaya Pravda / Russian Look / ZUMA

Lusikkansa soppaan on työntänyt myös terävästä sanansäilästään tunnettu Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Zaharova toisteli Moscow Timesille samoja ukaaseja kuin mitä suurlähetystö suolsi Telegramissa.

– Seuraamme tarkasti, mitä Ruotsi tekee aggressiivisessa sotilasblokissa. Miten maa toteuttaa jäsenyytensä käytännössä, Zaharova ruoti.

– Siitä riippuen kehitämme vastauspolitiikkaamme ja otamme sekä sotilaallisia ja teknisiä askeleita Venäjän kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvien uhkien pysäyttämiseksi.

Samankaltaisia uhkailija kuultiin Venäjältä myös Suomen liityttyä Natoon.

Ruotsin puolella Venäjän reaktiot on kuultu ja huomioitu.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotilasstrategian lehtori Joakim Paasikivi totesi maan aamutelevisiossa, että Venäjän reaktiot on otettava vakavasti.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson kertoo Ruotsin olevan varpaillaan ja hyvin varustautunut Venäjän suuntaan. Kuva: Magnus Lejhall / TT News Agency / REUTERS

Paasikivi ei kuitenkaan usko, että mahdolliset vastatoimet Ruotsia vastaan johtavat konkreettisiin muutoksiin Ruotsin kannalta.

– Kaikkea, mitä he (Venäjä) sanovat, etteivät he tee, he tekevät jo. Kyberhyökkäyksiä ja muunlaista epäsymmetristä sodankäyntiä, joka on avoimen konfliktin kynnyksen alapuolella.

Maan pääministeri Ulf Kristersson taas kommentoi maan uutistoimisto TT:lle, että Venäjän uhkaukset vastatoimista olivat odotettavissa.

– Tiedetään hyvin, että Venäjä ei pidä siitä, että Ruotsista tai Suomesta tulee Naton jäseniä, mutta me itse päätämme valinnoistamme.

Myös Kristersson huomauttaa, että Venäjä tekee jo nyt sekä kyberhyökkäyksiä että muita vaikuttamisyrityksiä.

– Olemme varpaillaan. Olemme hyvin varustautuneet ja näemme, mitä he tekevät.

Source Link is.fi