Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8c7f5d7e09194809ea867a273787a8e8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Marinin hallitus sai murskatuomion vanhustenhoidon kyselyssä – Uutisalue

Marinin hallitus sai murskatuomion vanhustenhoidon kyselyssä

Tuoreen kyselyn mukaan 70 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että hallitus on epäonnistunut vanhuspalveluiden kriisin ratkaisemisessa.

Vähintään jokseenkin eri mieltä on 15 prosenttia ja täysin eri mieltä vain kolme prosenttia. Kannastaan epävarmoja oli 15 prosenttia.

Kokoomusta lähellä olevan ajatuspaja Toivon teettämään kyselyyn vastasi yli 4 000 suomalaista syyskuun puolivälin tienoilla. Virhemarginaali oli noin 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Hallitus vastasi syyskuun lopulla suurimpien oppositiopuolueiden välikysymykseen vanhus- ja terveyspalveluista.

Epäonnistumisen kannalla oli 72 prosenttia naisista ja ”vain” 68 prosenttia miehistä, mitä voi pitää yllättävänä, koska Sanna Marinin (sd) hallitus on ollut suosittu nimenomaan naisten keskuudessa.

Keskimääräistä voimakkaampaa kriittisyyttä hallituksen suoriutumista kohtaan oli naisten lisäksi pienituloisempien ja vähemmän koulutettujen keskuudessa.

Ainoa eduskuntapuolue, jonka kannattajista alle 50 prosenttia piti hallitusta epäonnistuneena vanhuspalveluiden kriisin ratkaisemisessa, oli pääministeripuolue. Myös Sdp:n kannattajista suurempi osa (45 prosenttia) oli epäonnistumisesta samaa kuin eri mieltä (39 prosenttia).

Vastauksissa näkyi selvää eroa hallitus- ja oppositiopuolueiden kannattajien välillä, mutta muidenkin hallituspuolueiden kannattajista selkeä enemmistö oli vähintään jokseenkin samaa mieltä siitä, että hallitus on epäonnistunut asiassa.

Kaikkein kriittisimmin aiheeseen suhtauduttiin Satakunnan ja Savo-Karjalan vaalipiireissä. Vähiten kriittiset arviot tulivat Pirkanmaan vaalipiiristä. Vastaajista yli 63 prosenttia oli samaa mieltä siitä, että hallitus on epäonnistunut vanhuspalveluiden kriisin ratkaisemisessa, 18 prosenttia ei katsonut hallituksen epäonnistuneen.

Source Link is.fi