Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_16149c0eb2d647f112319c4b5cef74d1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Markku Kanervan kohtalosta alkoi heti tiukka vääntö – somessa tyrmistyttiin Huuhkajien kyykkäyksestä – Uutisalue

Markku Kanervan kohtalosta alkoi heti tiukka vääntö – somessa tyrmistyttiin Huuhkajien kyykkäyksestä

Kolme peräkkäistä tappiota ja suoran kisapaikan menettäminen oli liikaa monille Huuhkajien kannattajille.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on nauttinut harvinaisen suurta kansansuosiota maassamme. ”Rive” tarttui A-maajoukkueen ohjaksiin ruotsalaisen Hans Backen murheellisen pestin jälkeen joulukuussa 2016.

Alkoi niin sanottu rivelution eli Huuhkajien täydellinen muodonmuutos. Kanerva onnistui kääntämään tappiokierteeseen ajautuneen maajoukkueen uuteen nousuun. Menestystä tuli ensin Kansojen liigassa, ja lopulta toteutui myös vuosikymmenien unelma lopputurnauspaikasta, kun Suomi varmisti syksyllä 2019 paikkansa seuraavan vuoden EM-kisoihin. Niitä tosin siirrettiin koronapandemian takia vuodella eteenpäin, mutta kesällä 2021 sinivalkoiset värit liehuivat EM-stadioneilla Kööpenhaminassa ja Pietarissa.

Vuoden 2022 MM-kisoihin Suomi ei selviytynyt, mutta sitä ei pantu päävalmentajan piikkiin. Ranska voitti lohkon ja Ukraina eteni jatkokarsintaan. Suomi oli lohkon kolmonen, mikä oli varsin odotettu tulos.

EM-kisoissa pelaa 24 maata, joten sinne on huomattavasti helpompi päästä kuin MM-areenalle. Niinpä Huuhkajilta ja Markku Kanervalta odotettiin jälleen paljon, kun EM-karsinnat käynnistyivät kevättalvella 2023. Kaikki näytti hyvältä viime viikkoon asti. Lauantaina Suomi hävisi elintärkeän matsin Sloveniassa ja kun tiistaina Kazakstan kaatoi kylmää vettä niskaan, Huuhkajien mahdollisuudet selviytyä karsintalohkossa kahden parhaan joukkoon romahtivat.

Ennen lokakuun otteluita Suomi hävisi kotonaan Tanskalle 0–1. Edellisen kerran Suomi kärsi kolme peräkkäistä tappiota samassa karsinnassa juuri vuonna 2016, jolloin ”Hasse” Backe valmensi maajoukkuetta.

Synkkä kolmen putki sai sosiaalisessa median kiehumaan. Viestipalvelu X:ssä jalkapalloväki vaatii päävalmentajalle potkuja.

– Toivottavasti Kanerva saa tyylikkään eron. Pahintahan tässä on jos liiton väki roikottaa miestä löyhässä hirressä ja sinä aikana mies muuttuu sankarista ihan joksikin muuksi. EM-kisoissa ja niiden jälkeen kortit on nyt olleet pöydällä ja ne on nähty. Tulos on tämä, kirjoitti eräs käyttäjä.

– Aivan paska matsi, Kanerva pihalle! komppasi toinen.

Yhden kommentoijan mukaan ”Markku Kanerva tulee aina olemaan valmentaja, joka nosti Suomen syvältä ja vei arvokisoihin. Kuitenkin noista kisoista lähtien Huuhkajien pelillinen käyrä on osoittanut alaspäin. Ehkä tämä fiaskotulos heikkojen peliesitysten jatkoksi alleviivaa, että aika on täysi.”

Moni kommentoija esitti kärkevän mielipiteen Kanervan jatkosta.

– Onhan Markku Kanerva jo erotettu? Kiitos kaikesta, mutta mitään edellytyksiä ei ole jatkaa jos kotona hävitään vitsimaalle.

– Alkaa olla aika vaihtaa valmentajaa. Keitos on käymässä vanhaksi. On ihan liian konservatiivinen lähestymiskulma taktiikoissa ja pelaajavalinnoissa. Huonovireinen Pukki ja surkea Kamara on kausikortilla aina kentällä ja taktiikka on pelokas.

Toimittaja Karri Kovanen suuntasi katseen Nations leaguen jatkopeleihin, joiden ansiosta Suomella on yhä mahdollisuus päästä Saksan EM-viheriölle.

– Kaikki kunnia Rivelle, tehnyt upeaa ja historiallista jälkeä, mutta nyt on tehtävä muutos. Suomi on ollut pelillisesti todella heikko läpi karsintojen. Vielä ehtii reagoida ajatellen sitä Nations Leaguesta tulevaa toista oljenkortta varten.

Lahtelainen jalkapalloskribentti Atte Airo muistaa ajat, jolloin Antti Muuriselle vaadittiin potkuja. Hänestä Kanerva ansaitsee tyylikkäämmän lähdön.

– Nyt olisi tyylikäs hetki Riven ja Huuhkajien erolle. Näen jo nyt valvepainajaista, jossa fanit huutaa liiton toimiston edustalla, kuin Mursulle aikanaan. Sitä kohtaloa Rive ei ansaitse.

Kaikki jalkapallon seuraajat eivät toki halua erottaa Kanervaa.

– Riveä huudetaan ulos. Olen itse eri mieltä. Takana on kaksi surkeaa matsia, mutta myös monta tosi hyvää vuotta. Materiaaliin nähden Suomi on jopa ylisuorittanut viime vuodet. Olisi myös kiva kuulla, että kuka olisi parempi valmentaja tilalle, yksi kommentoi.

Aamenen saa sano pappismies Remo Ronkainen, joka on armollinen kaikille vaisuista esityksistä huolimatta.

– Suomifutis is back. Surullinen tulos ja heikko esitys.

Source Link is.fi