Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d32825e9cd0f2dbb67833616ebda0e05, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Matkustajien kannattaa varautua jonoihin Helsinki-Vantaalla – useilla kansainvälisillä lentoasemilla ruuhkat piinaavat vieläkin pahemmin – Uutisalue

Matkustajien kannattaa varautua jonoihin Helsinki-Vantaalla – useilla kansainvälisillä lentoasemilla ruuhkat piinaavat vieläkin pahemmin

Useilla kansainvälisillä lentokentillä on esiintynyt ruuhkaa ja siitä johtuvia pitkiä jonotusaikoja.

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA kertoo, että syynä on työvoimapula maapalveluissa. Liitto kertoo Twitter-viestissään, että ammattilaisista on pulaa, kun tuhannet jättivät alan pitkittyneen pandemian vuoksi. Työntekijäpula on aiheuttanut pahoja pullonkauloja ja lentojen myöhästelyä.

Esimerkiksi Swedavia kertoo, että Tukholman Arlandan lentoasemalla voi olla pidempiä odotusaikoja.

Matkustajia kehotetaan varaamaan lisää aikaa lentokentällä. Syynä on pula turvatarkastuspisteiden henkilökunnasta.

Amsterdamin Schipholin lentoasema kertoo, että sekä lähtevien lentojen ja saapuvien lentojen aulassa on vilkasta. Pitkiä jonoja on lähtöselvityksessä, turvatarkastuksessa ja passintarkastuksessa.

Brittiläinen uutiskanava ITV News puolestaan kertoi aiemmin tällä viikolla, että Lontoon Heathrow’n lentoasemalla oli pitkiä jonoja, joka johtui henkilöstöpulasta.

Näiden lisäksi myös esimerkiksi Dublinin lentoasemalla on ollut ruuhkaa.

– Voi olla harmillista jonotusaikojen kannalta, jos suuntaa johonkin näistä kohteista, kertoo Finavian kehitysjohtaja Sami Kiiskinen.

Ihmiset jonottavat Heathrow'n lentokentällä pitkissä jonoissa.
Heathrow’n lentokenttä ruuhkautui keskiviikkona Lontoossa.AOP

Jonoihin hyvä varautua myös Helsinki-Vantaalla

Finavian Sami Kiiskisen mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa on ollut ruuhkia aamuisin, iltapäivisin ja viikonloppuisin, mutta suurempaa kaaosta ei ole ollut.

Jonot johtuvat matkustamisen vilkastumisesta kesälomien myötä.

– Matkustajamäärät ovat kehittyneet positiivisesti ja matkustajia on paljon. Vilkkaimpina päivinä tulee jatkossakin olemaan jonoja turvatarkastuksessa, mutta en usko, että kaaottista tilannetta tulee. Eilen oli pahimmillaan runsaan puolen tunnin turvatarkastusjono.

Toinen syy ruuhkiin on Finavian mukaan koronapandemiasta johtuva työntekijäpula turvatarkastuksissa, mikä näkyy jonoina.

Pandemian aiheuttama globaali työvoimapula tuntuu Kiiskisen mukaan myös Helsinki-Vantaalla. Monet ihmiset ovat vaihtaneet työpaikkaa lomautusten ja irtisanomisten seurauksena. Myös sairauspoissaoloja on enemmän kuin normaalisti.

– Tämä näkyy myös Helsinki-Vantaalla.

Helsinki-Vantaalla on vain yksi terminaali 21. kesäkuuta alkaen. Kaikkien lentoyhtiöiden lähtöselvitykset siirtyvät uuteen terminaaliin. Finavia on ottanut Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa käyttöön uutta teknologiaa. Se osaltaan vaikuttaa myös siihen, että ruuhkia ei pääse muodostumaan niin herkästi.

Voit keskustella aiheesta 5.6. klo 23 asti.

Lue myös:

Matkailijan on yhä syytä pakata kasvomaskit mukaan Euroopassa – koronasäännöt ovat helpottuneet, mutta maskeja tarvitaan paikoin edelleen

Finnair karsi kesän Japanin-lentoja ja tähyää länteen Venäjän lentokiellon vuoksi

Nestepusseja ja elektroniikkaa ei jatkossa tarvitse nostaa erilleen Helsinki-Vantaan uuden terminaalin turvatarkastuksessa

Source Link yle.fi