Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6dff78015280ab9b17aefb9f985870d7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huolestuttava ilmiö leviää Ranskassa – satoja piikitetty neuloilla – Uutisalue

Huolestuttava ilmiö leviää Ranskassa – satoja piikitetty neuloilla

Viime kuukausien aikana yli 300 on ilmoittanut joutuneensa piikitetyksi yökerhoissa tai konserteissa Ranskassa, kertoo uutistoimisto AP. Ilmoituksia on tehty useista maan kaupungeista, mutta ainakaan vielä ei tekijöistä tai tekojen motiiveista ole saatu tarkempia tietoja. Varmaa ei ole, onko uhreihin yritetty piikittää jotain, kuten huumausaineita. Tähän asti kaikkien uhrien HIV- ja hepatiittitestit ovat olleet negatiivisia.

Useimmat piikityksen uhreiksi joutuneista ovat olleet naisia. Ilmoittajat ovat raportoineet neulan piston jäljistä kehoissaan, pistoskohdan mustelmista ja heikotuksesta. Eräs AP:n haastattelema henkilö kertoo pyörtyneensä ja saaneensa pistosjälkien lisäksi kuumia aaltoja epäiltyä tekoa seuraavana päivänä. Kukaan uhreista ei ole ilmoittanut asian yhteydessä seksuaalisesta häirinnästä.

Itäisessä Ranskassa sijaitsevan Nancyn kaupungin myrkytystietokeskuksen johtajan, Emmanuel Puskarczykin, mukaan suurin huoli on ollut, että uhrit olisivat saaneet piikityksestä HIV:n, hepatiittitartunnan tai jonkin muun tartuntataudin.

Ranskan poliisilla on käynnissä useita tutkintoja tapahtumista. Myös Belgiassa ja Hollannissa on ilmoitettu vastaavanlaisista tapauksista mutta ei samassa laajuudessa.

Viime vuoden lokakuussa samankaltaisesta ilmiöstä uutisoitiin Britanniassa, jossa tällä hetkellä tutkitaan tapauksia.

Source Link is.fi