Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f67ad043d754708744d3beca06b59db2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Max Verstappen jyräsi ylivoimaiseen voittoon, Kimi Räikköselle huipputulos – Valtteri Bottaksella painajaismainen päivä – Uutisalue

Painajainen. Sitä oli Valtteri Bottaksen sunnuntaiajelu Meksikon GP:ssä.

Bottas täräytti lauantain aika-ajoissa fantastisesti paalupaikalle, mutta kilpailu meni täysin pieleen. Bottas menetti lähtökiihdytyksessä kärkipaikan, ja ensimmäiseen mutkaan käännettäessä paljon enemmänkin, kun McLarenin Daniel Ricciardo rysäytti päin Mercedestä.

Suomalainen pyörähti ja joutui ylimääräiselle varikkostopille. Hän putosi joukon hännille takanaan vain Ricciardo, joka ohitti Bottaksen turva-auton poistuttua radalta.

Sen jälkeen Bottas ajoi aussin takana tämän varikkostoppiin asti – ja kun Bottas tuli itse sisään, Mersu sössi varikkopysähdyksellä, joka venyi 12-sekuntiseksi.

Kisan voitti Red Bullin Max Verstappen. Verstappen nousi lähdössä kolmosruudusta kärkeen. Sen jälkeen hänellä ei ollut hädän päivää. Lewis Hamilton jäi toiseksi ja on nyt MM-sarjassa jäänyt Verstappenista jo 19 pisteen päähän.

Sergio Perez juhli toisella Red Bullilla palkintosijaa kotikisassaan. Perez painosti loppuhetkillä Hamiltonia, joka kuitenkin onnistui pitämään kiinni kakkossijasta.

Bottas teki lopussa kaksi ylimääräistä varikkopysähdystä ja pusersi kisan viimeisellä kierroksella nopeimman kierroksen. Näin Verstappen ei saanut MM-pistettä, joka kisan nopeimmasta kierroksesta jaetaan, jos kuski sijoittuu kärkikymmenikköön.

Mercedes johtaa valmistajien MM-sarjaa nyt vaivaisella yhdellä pisteellä. Bottas oli kisan lopputuloksissa 15:s.

Kimi Räikkönen ajoi Alfa Romeollaan hienon kisan ja otti neljä MM-pistettä oltuaan kahdeksas.