Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_362fd21d8092cc2d21a5f7f7e8cf56c6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
ME-miehen yllättävä heitto Suomesta villitsi – peruutteli myöhemmin: ”Se oli vitsi” – Uutisalue

ME-miehen yllättävä heitto Suomesta villitsi – peruutteli myöhemmin: ”Se oli vitsi”

Espoon Motonet GP:ssä nähtiin keskiviikkona illansuussa kävelyvauhtia suoraan maailman huipulta. Britti Tom Bosworth tuli, näki ja voitti 10 000 metrin kävelyn uudella ennätyksellään 40.45,38.

Bosworthin, 32, ansioluettelo on Leppävaaran mondolle varsin vakuuttava. Hän on kaksinkertainen olympiakävijä, 3 000 metrin sisäratojen ME-mies ja 17-kertainen Britannian mestari.

Rutistus oli raskaampi kuin hän osasi odottaa.

– En arvannut, että täällä olisi näin kuuma! Pari edellistä päivää olivat kauniita, mutta tänään piti olla koleampaa ja sateista. Tämä oli hyvä testi: kisa oli erittäin raaka, sillä harvemmin tulee käveltyä 10 kilometriä radalla. Olen tyytyväinen, sillä kisan toinen puolisko oli minulle äärimmäisen vaikea, Bosworth päivitteli IS:lle maalialueella.

Syy Suomeen saapumiseen oli selvä. Birminghamissa kilvoitellaan heinä-elokuussa Kansanyhteisön kisoissa, jossa ohjelmassa on kymppi radalla. Yleensä matka taivalletaan maantiellä.

– Näimme kutsun ja innostuin heti, koska en ole koskaan käynyt Suomessa. Haluan levittää kilpakävelyn sanomaa kaikkialla maailmassa. Ja tämä oli toki erinomaista harjoitusta Kansanyhteisön kisoja ajatellen.

Bosworth sai Leppävaaran urheilupuistossa supertähden kohtelun. Häneltä tultiin pyytämään heti kävelyn tauottua nimikirjoitusta. Sen britti rustasi mielellään.

Keski-ikäinen mies oli Bosworthin mukaan ensimmäinen hänet Suomessa tunnistanut.

– Ei se (nimikirjoitusten jakaminen) ole ihan jokapäiväistä. On toki mukavaa, kun ihmiset kunnioittavat ja arvostavat kilpakävelyä.

Kesäkuisen Etelä-Suomen olosuhteet tekivät vaikutuksen Bosworthiin. Hymyilevä brittikävelijä ilmoitti kovaan ääneen jo kenttähaastattelussa, että eihän Suomessa sada ikinä. Yleisö innostui lohkaisusta.

– Se oli vitsi! Britanniassa meillä on vähän erilaiset kelit.

Hän myös kertoi halustaan jäädä Suomeen, mutta heitto jäi hänen harmikseen toiveen asteelle. Bosworthin lento takaisin sumusaarille lähtee heti torstaina aamukahdeksalta.

– Rakastan tätä maata! Kaikkialla on niin kaunista tähän aikaan vuodesta ja ihmiset ovat ystävällisiä. Hieno kokemus, hän ruoti.

Kisan toiseksi kipitti Espoon Tapioiden Sajan Irincheev ennätyksellään 42.10, 93.

Source Link is.fi