Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_25e3dc094e6182b7a9db181985e627f0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mihail Gorbatshovin kuolema kerää kunnioittavia reaktioita maailman johtajilta: ”Luotettu ja arvostettu johtaja” – Uutisalue

Mihail Gorbatshovin kuolema kerää kunnioittavia reaktioita maailman johtajilta: ”Luotettu ja arvostettu johtaja”

Johtavat poliitikot ottivat Neuvostoliiton viimeisen johtaja Mihail Gorbatshovin kuoleman vastaan kunnioittavin sanankääntein.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kuvaa Gorbatshovin olleen luotettu ja arvostettu johtaja.

– Hänellä oli ratkaiseva rooli kylmän sodan lopettamisessa ja rautaesiripun laskemisessa. Se avasi tien vapaalle Euroopalle. Tätä perintöä emme unohda. Lepää rauhassa Mihail Gorbatshov.

Britannian pääministerinä vielä toimiva Boris Johnson kertoi olevansa surullinen kuullessaan Gorbatshovin kuolemasta.

– Ihailin aina rohkeutta ja rehellisyyttä, jota hän osoittaa saattaessaan kylmän sodan rauhanomaiseen päätökseen.

Johnsonin kommentissa oli myös piikki Venäjän nykyistä johtajaa kohtaan.

[Vladimir] Putinin aggression aikana Ukrainassa, hänen [Gorbatshovin] väsymätön sitoutumisensa neuvostoyhteiskunnan avaamiseen on esimerkki meille kaikille, Johnson twiittasi.

Venäjän hallinnon tiedottaja Dmitri Peskov kertoo presidentti Vladimir Putinin ottavan osaa Gorbatshovin kuoleman johdosta ja lähettäneen surunvalittelut tämän perheelle ja ystäville.

YK:n pääsihteeri António Guterres kertoo myös olevansa syvästi surullinen Gorbatshovin poismenon johdosta. Guterres kuvaa häntä ainutlaatuiseksi valtionmieheksi, joka muutti historian suunnan. Guterresin mukaan hän puhui väsymättömyyksiin asti rauhan puolesta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli tänään pitämässä puhetta Pennsylvaniassa aivan muista asioista. Toimittajat tavoittivat Bidenin tämän noustessa koneeseen.

Biden kertoi, että sai vasta tiedon Gorbatshovin kuolemasta.

Näyttelijänä ja poliitikkona tunnettu Arnold Schwarzenegger jakoi kuvan Gorbatshovin kanssa sekä elämänohjeensa.

”Vanha sanonta kuuluu: ’Älä koskaan tapaa sankareitasi.’ Mielestäni tämä on yksi huonoimmista neuvoista, joita olen koskaan kuullut. Mihail Gorbatshov oli yksi sankareistani, ja oli kunnia ja ilo tavata hänet. Olin uskomattoman onnekas voidessani kutsua häntä ystäväkseni. Me kaikki voimme oppia hänen fantastisesta elämästään.”

Source Link is.fi