Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0710b35b3c0a24a9e881449da42dd53d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mika Häkkinen varoittaa Max Verstappenia – Uutisalue

Mika Häkkinen varoittaa Max Verstappenia

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen ei usko, että Max Verstappen pystyy pelottelemaan Lewis Hamiltonia F1:n kuumassa mestaruustaistelussa.

Häkkinen, 53, pui huimaa taistoa tuoreessa kolumnissaan Unibetin sivuilla. Hän muistutti, ettei seitsenkertainen mestari Hamilton hätkähdä vähästä. Asia nousi esille sen jälkeen, kun Brasilian F1-osakilpailussa Verstappen vaikutti pakottaneen Hamiltonin radan ulkopuolelle ohitustilanteessa.

– Leveäksi ajaminen on helppo tapa pelotella vastustajaa mutta voi myös johtaa osumaan. Silloin ei koskaan voi tietää, miten käy. Lewisiin pelottelu tuskin tehoaa. Hän pitää haasteista ja ammentaa niistä lisäenergiaa, Häkkinen kirjoittaa.

Kuumaa tilannetta puidaan yhä F1:n päättävissä elimissä, Mercedes haluaa Verstappenille rangaistuksen. Hamilton nousi lopulta kilpailun voittoon, mutta esimerkiksi aikasakko johtaisi siihen, että lopputuloksissa Valtteri Bottas nousisi vielä Verstappenin edelle. Tämä avittaisi Hamiltonin mestaruusjahtia.

Lue lisää: Red Bull joutuu F1-tuomariston kuultavaksi uusien todisteiden vuoksi – Max Verstappen aloitti kohutemppunsa puolustelun

Häkkinen oli mielissään siitä, että tuomaristo antoi kisan aikana kilvanajon jatkua. Hän muistutti oman uransa yhdestä kuuluisimmista hetkistä Span radalla vuonna 2000.

Tuolloin Häkkinen suoritti dramaattisen tuplaohituksen Michael Schumacherista ja kierroksella kuitatusta Ricardo Zontasta kertaheitolla. Tilannetta edelsi Schumacherin kyseenalaiset ajoliikkeet aiemmilla kierroksilla.

– Olin Ayrton Sennan tallikaveri ja Michael Schumacherin kilpakumppani. Molemmat sortuivat joskus aggressiivisiin taktiikoihin. On olemassa kuuluisa valokuva vuoden 2000 Belgian osakilpailusta, jossa selitän Michaelille, miksi en ollut tyytyväinen hänen ajolinjoihinsa. Nautin kovasta kilvanajosta, mutta sen täytyy tapahtua radalla.

Edellisellä kierroksella Schumacher oli estellyt ohitusta kyseenalaisesti, mikä suututti suomalaisen.

– Diskauksen tavoin tuokin tilanne varmasti vain lisäsi Lewisin motivaatiota. Kun Michael yritti pakottaa minut ulos radalta Spassa, päätökseni ohittamisesta vain vahvistui. Ja sen ohituksen kaikki muistavat.

Videon ohituksesta voi katsoa tästä.

Häkkinen ei onnistunut hienosta Belgian voitostaan huolimatta enää voittamaan kolmatta maailmanmestaruutta peräjälkeen, vaan Schumacher palautti Ferrarin mestaruuskantaan.

Mestaruus olisi hollantilaiselle Verstappenille tämän uran ensimmäinen.

Source Link is.fi