Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f6269e4287d419af585b3b35f2b45b39, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Moskovan terrori-iskun vahvistettujen kuolon­uhrien määrä nousi yli 140:een – Uutisalue

Moskovan terrori-iskun vahvistettujen kuolon­uhrien määrä nousi yli 140:een

Venäjä on vihjaillut Ukrainan hallituksen olevan ääri-islamistien iskun taustalla. Ukraina on kiistänyt syytökset.

Venäjän viranomaisten vahvistama kuolonuhrien määrä viime perjantaina Moskovan alueella tehdyssä terrori-iskussa on noussut 143:een.

Keskiviikon iltapäivään mennessä 80 ihmistä oli yhä sairaalahoidossa iskun jäljiltä, kertoi maan terveysministeri Mihail Murashko valtiollisen uutistoimisto Tassin mukaan. Joukossa kerrotaan olevan kuusi lasta.

Krasnogorskissa sijaitsevaan konserttisalirakennukseen tehdystä iskusta on pidätetty neljä epäiltyä hyökkääjää ja useita epäiltyjä rikostovereita.

Islamistinen äärijärjestö Isis-K on ilmoittautunut tehneensä iskun, jota pidetään tuhoisimpana Venäjään kohdistuneena terroritekona yli kahteen vuosikymmeneen. Venäjän hallitus on kuitenkin puheissaan halunnut yhdistää tekoa myös Ukrainaan, mutta sillä ei ole ollut esittää todisteita tästä väitteestä. Ukraina on kiistänyt osallisuutensa ja kutsunut syytöksiä absurdeiksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi maanantaina, että iskun tekijät olivat radikaaleja islamisteja, mutta väitti epäiltyjen olleen pyrkimässä Ukrainaan ennen kiinniottoa.

Source Link is.fi