Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7e1f1be8c99e613b47421bbe2fae4dd8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
MT: Ministeri haluaa kaikki eduskunnan ryhmät päättämään sairaaloiden kohtalosta | Verkkouutiset – Uutisalue

MT: Ministeri haluaa kaikki eduskunnan ryhmät päättämään sairaaloiden kohtalosta | Verkkouutiset

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps.) ehdottaa Maaseudun Tulevaisuudessa parlamentaarista työryhmää päättämään sairaalaverkoston tulevaisuudesta.

– Sairaalaverkkotyöryhmän ehdotus sairaalaverkon tiivistämisestä menee vuosille 2028/2030 eli seuraavalle hallituskaudelle. Siksi ajattelen, että olisi viisasta perustaa parlamentaarinen työryhmä asian eteenpäin viemiseksi, Juuso sanoo MT:lle.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama virkamiestyöryhmä esitti tammikuussa keskussairaaloiden määrän vähentämistä. Työryhmän esityksessä keskussairaaloiden määrää vähenisi 5–8:aan.

– Mitään lopullista linjausta ei ole vielä tehty. En usko, että virkamiestyöryhmän esitys sellaisenaan toteutuu, Juuso sanoo.

Verkoston keskittämistä saattaa ministerin mukaan olla edessä.

– Voi olla, että keskussairaaloiden määrä vähentyy tulevaisuudessa. Sairaalaverkoston tehostaminen lienee välttämätöntä, kun väestö keskittyy yhä enemmän etelään. Samalla Lappi ja Itä-Suomi tyhjenevät.