Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_53244c2f063b0522269cf81e0d540cca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Rajavartiolaitos: Rajan yli olisi tulossa edelleen satoja, ellei tuhansia ihmisiä – Uutisalue

Rajavartiolaitos: Rajan yli olisi tulossa edelleen satoja, ellei tuhansia ihmisiä

Virallisten rajanylityspaikkojen sulkeminen itärajalla ei ole toistaiseksi heijastunut maastorajalle, kertoo Marko Saareks Rajavartiolaitokselta.

Turvapaikanhakijoita kävelee kohti Vaalimaan rajanylityspaikkaa.

Arvioiden mukaan Suomeen olisi edelleen pyrkimässä jopa tuhansia puutteellisilla asiakirjoilla varustettuja henkilöitä. Kuvassa turvapaikanhakijoita saapuu Vaalimaan rajanylityspaikalle Venäjältä 15.12.2023. Kuva: Kari Saastamoinen / Yle

Rajavartiolaitoksen apulaisosastopäällikkö Marko Saareks kertoo Ylen aamussa, että itärajalla Venäjän puolella arvioidaan edelleen olevan satoja, jopa tuhansia rajan yli pyrkiviä, kolmansien maiden kansalaisia.

– Tällä hetkellä ei voida tehdä arviota, että tilanne olisi poistunut, Saareks sanoo Ylen aamussa.

Saareksen mukaan raja-aseman tuntumassa ei ole kuitenkaan aktiivista liikehdintää, eikä virallisten rajanylityspaikkojen sulkeminen ole mittavissa määrin heijastunut maastorajalle.

Tammikuussa on ollut kolme tapausta, jossa raja on ylitetty laittomasti. Suomen puolella on otettu kiinni yhteensä 33 henkilöä, ja he ovat Saareksen mukaan hakeneet turvapaikkaa.

Saareks kertoo, että Rajavartiolaitoksella on keskusteluyhteys Venäjän rajaviranomaisiin.

– Pyrimme vaikuttamaan tähän ilmiöön myös sitä kautta.

Rajanylityspaikat pysyvät kiinni nykyisellä päätöksellä ensi sunnuntaihin, 11.helmikuuta asti. Pääministeri Petteri Orpo (kok.) kertoi Ylelle viikonloppuna, ettei rajasulkua voida tämän hetkisten tietojen valossa purkaa.

Source Link yle.fi