Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_248f86e4b49a91d5666a96fa489f0d8b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
MT: S-kauppojen hyllyillä tapahtui vaivihkaa muutos – kansanedustajat raivoissaan – Uutisalue

MT: S-kauppojen hyllyillä tapahtui vaivihkaa muutos – kansanedustajat raivoissaan

S-ryhmän mukaan ketjun myymien sianlihatuotteiden kotimaisuusaste on yli 94 prosenttia.

S-ryhmä on vaihtanut suomalaisen Atrian porsaan ulkofileepalat Coop-merkin possunfileisiin. Coop-merkin porsas on tanskalaista. Asiasta kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Atria vahvisti Maaseudun Tulevaisuudelle, että S-ryhmä on korvannut Atrian valmistaman tuotteen tanskalaisella. Atrialta ei kuitenkaan kommentoitu asiaa enempää.

S-ryhmän mukaan ketjun myymien sihanliha­tuotteiden kotimaisuus­aste on yli 94 prosenttia.

– Vain yksittäiset tuotteet ovat muuta kuin kotimaista alkuperää, S-ryhmän marketkaupan tuoteryhmä­johtaja Kim Strömsholm sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Asia on aiheuttanut närää sosiaalisessa mediassa.

– Sinne jää hyllylle tanskalainen. Eiköhän osteta vain kotimaista, tietää mitä syö, Facebook-kommentoija kirjoittaa.

– Nopeasti on unohtunut, että tasaisin väliajoin tanskalaisesta sianlihasta on löytynyt salmonellaa. Halpaahan se on, mutta ikäviä kaupanpäälisiä voi saada mukana. En IKINÄ osta ulkomaista lihaa, toinen kommentoi.

Myös moni kansanedustaja on ollut asiasta tyrmistynyt.

Kansanedustaja Markku Siponen (kesk) pitää uutista pettymyksenä suomalaiselle ruoantuottajalle.

– Eikö sinne kaupan hyllyille mahtuisi molemmat vaihtoehdot, että kuluttaja saisi päättää, Siponen ihmettelee.

Mikko Savolan (kesk) mukaan S-ryhmä vaihtaa kotimaiset tuotteet ulkomaisiin, mikäli tuottajahinnat eivät ole riittävän matalia. Savola kannustaa suosimaan suomalaisia tuotteita ja välttämään ”private labeleita”.

Keskustan kansanedustaja Vesa Kallion mukaan yksi syy suomalaisen tuotteen korvaamiseen ulkomaisella on, että S-ryhmä haluaa tuotteilleen mahdollisimman suuret voittomarginaalit.

– Maatalouden tuottaman raaka-aineen alkuperällä ei tässä arvoketjussa ole mitään merkitystä. Raha ratkaisee, Kallio sanoo tiedotteessa.

Kansanedustajien kommenteista kertoi ensimmäisenä Suomenmaa.

Source Link is.fi