Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6cbf59e2416b518024062cc7082076c0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
MTV: Yhden Ukrainassa taistelevan suomalais­sotilaan kerrotaan haavoittuneen – Uutisalue

MTV: Yhden Ukrainassa taistelevan suomalais­sotilaan kerrotaan haavoittuneen

Ukrainan sotaan on osallistunut myös tuhansia ulkomaisia sotilaita. Suomesta heitä on lähtenyt joitakin kymmeniä, kertoo MTV Uutiset.

Toistaiseksi taisteluissa on haavoittunut yksi suomalainen, joukkueenjohtaja Topi Huhtala kertoo MTV:n haastattelussa.

– Haavoittunut toipuu tällä hetkellä ukrainalaisessa sotilassairaalassa.

Lue lisää: Annikan poika lähti sotimaan Ukrainaan – nyt äiti kertoo kauhun viikoistaan

Helsingin Sanomat kirjoitti toukokuun lopulla suomalaistaistelijoista, jotka selvisivät Zaporizzjaan kohdistuneesta kranaatti-iskusta.

Reportaasissa kerrotaan, että Kalleksi ja Koistiseksi nimetyt sotilaat olivat loukkaantuneet kranaatinsirpaleista. Kalle-niminen sotilas oli artikkelin mukaan loukkaantunut vakavammin saatuaan sirpaleita jalkaansa.

Lue lisää: Suomalainen Ralf, 30, lähti vapaaehtoisena sotimaan Ukrainaan: ”Sama tilanne kuin Suomella talvisodassa”

Myös Ilta-Sanomat on haastatellut Ukrainaan lähtenyttä suomalaista Ralf Siréniä. Hollannissa asuva Sirén lähti taistelukentälle jo sodan alkuvaiheessa maaliskuun alussa.

– Kyseessä on aivan sama tilanne kuin Suomella talvisodassa ja silloin melkein kukaan ei auttanut meitä, hän perusteli tuolloin ratkaisuaan.

Sirén on ilmoitellut liikkeistään Twitterissä viimeksi toukokuun lopulla. Tuolloin hän kaupitteli varsin heikossa hapessa olevaa Volkswageniaan.

– Tästä saa kivan kesäprojektin. Saa tulla Harkovasta hakemaan, hän veisteli englanniksi.

Oikaisu kello 22.56: Uutisessa kerrottiin aikaisemmin, että Daily Signal -lehti olisi myös kertonut haavoittumisesta. Lehti oli kuitenkin kertonut haavoittumistapauksesta vuonna 2015.

Source Link is.fi