Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_57a07b59c8ce5a8408266e2374ad2c1c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naiset kertoivat Aku Hirviniemen roiseista seksi­viesteistä – nyt tuotanto­yhtiöt kommentoivat – Uutisalue

Naiset kertoivat Aku Hirviniemen roiseista seksi­viesteistä – nyt tuotanto­yhtiöt kommentoivat

Aku Hirviniemi tähdittää Helsingin kaupunginteatterin uutta komedianäytelmää. Myös teatteri kommentoi viestikohua IS:lle.

Useat naiset ovat kertoneet julkisuudessa näyttelijä Aku Hirviniemen, 39, lähetelleen heille seksuaalissävytteisiä viestejä. Osa naisista on kokenut Hirviniemen yllättävät lähestymiset epäasiallisiksi ja ahdistaviksi.

Ilta-Sanomat kertoi viikonloppuna kolmesta naisesta, jotka olivat saaneet Hirviniemeltä roiseja seksiviestejä.

Lue lisää: Useat naiset kertovat: Aku Hirvi­niemi lähetteli roiseja seksi­viestejä – ”Hän bongasi meidät yleisöstä”

Artikkeli julkaistiin lauantaina 18. marraskuuta, ja vielä samana päivänä Aku Hirviniemen ja juontaja Janne Katajan perustama Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy tiedotti nettisivuillaan Hirviniemen eroavan yhtiön hallituksesta.

– Selvyyden vuoksi todettakoon, että Tuotantoyhtiö Hihhihhiissä ei hyväksytä häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen on allekirjoittanut tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Katri Varjos.

Tiedotteessa kerrotaan, että Hirviniemi ei ole mukana yhtiön operatiivisessa toiminnassa. Hirviniemi on edelleen yhtiön osakas.

Viestien kohteiksi joutuneet naiset kokevat, että Aku Hirviniemi on käyttänyt maineikkaan tv-julkkiksen valta-asemaa väärin.

Yksi naisista kertoo Hirviniemen bonganneen hänet tv-ohjelman studioyleisöstä ja alkaneen lähetellä iltaisin viestejä.

– Oli todella kiusaannuttavaa aina palata studiolle, kun puhelin oli täynnä niitä edellisillan viestejä, hän kertoi Ilta-Sanomille.

Hänestä viestit olivat ”todella härskejä”, ja mukana oli ”suoraa ehdottelua”.

– Olin silloin sinkku, mutta en silti lähtenyt mukaan niihin juttuihin, koska tajusin, että olemme siellä tekemässä ohjelmaa.

Viestivyyhdin toi lokakuussa julkisuuteen ensimmäisenä Seiska, jonka tietojen mukaan Hirviniemen viesteissä on ollut ehdotuksia muun muassa seksistä ja huumeiden käytöstä.

Näyttelijä Aku Hirviniemi on tuttu kasvo teatterilavoilta sekä monista tv-ohjelmista ja elokuvista. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Hirviniemi juonsi Game of Games -ohjelmaa vuonna 2021 juontaja Janne Katajan kanssa.

Ohjelmassa kilpailijat pelasivat erilaisissa extreme-lajeissa ja yrittivät voittaa pääpotin. Ohjelma perustuu juontaja Ellen DeGeneresin luotsaamaan formaattiin Ellen’s Game of Games.

Ohjelman vastaava tuottaja Suvi Salokoski viestitti IS:lle marraskuun 13. ja 16. päivä, ettei heidän tietoonsa ole tullut, että ohjelman tuotannossa olisi tapahtunut minkäänlaista häirintää.

– Ohjelman kilpailijoista kukaan ei ole ollut yhteydessä kuvaamistasi asioista eikä tuotannon aikana eikä sen jälkeen tullut ole esiin mitään kuvaamasi kaltaista, Salokoski kirjoittaa sähköpostivastauksessaan.

Salokosken mukaan mahdollisen kiusaamisen ja häirinnän varalta yhtiöllä on tarkka toimintaprosessi.

– Jos tuotannossamme ilmenee kiusaamista tai häirintää, siihen puututaan välittömästi, Salokoski kirjoittaa.

– Ja tämä myös kirjallisesti sovitaan työsopimuksissa ja sama koskee alihankintasopimuksiamme, hän lisää.

Viestikohussa esiin nousi Luokkakokous-elokuva, jonka tuotannossa työskennelleitä naisnäyttelijöitä Hirviniemen kerrotaan lähestyneen.

Luokkakokous-elokuvien vastaava tuottaja Markus Selin sanoi maanantaina 13. marraskuuta Ilta-Sanomille olevansa tietoinen uutisoinnista.

Selinin tiedossa ei ole, että kyseenalaista viestittelyä olisi tapahtunut Luokkakokouksen kuvauksissa.

– Olisimme puuttuneet, jos tällaista olisi tullut ilmi, Selin sanoo.

Selin sanoo, että näin jälkikäteen heidän olisi vaikea tutkia asiaa, paitsi jos viestejä saaneet henkilöt ottaisivat itse yhteyttä ja kertoisivat asiasta.

Helsingin Kaupunginteatterissa saa helmikuussa ensi-iltansa näytelmä Ilmasta rahaa, jossa Aku Hirviniemi esittää pääosaa.

Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen kertoi 13. marraskuuta sähköpostitse, että teatterilla ollaan tietoisia uutisoinnista.

– Uutiset tulivat meille yllätyksenä. Teatteri seuraa tilannetta, Pelkonen kirjoitti tuolloin.

Hän jatkaa, ettei Helsingin kaupunginteatteri hyväksy minkäänlaista seksuaalista häirintää.

Pelkonen sanoi 20. marraskuuta, ettei Helsingin Kaupunginteatterilla ole tällä hetkellä tiedotettavaa näytelmää koskien. Näytelmän harjoitukset alkavat 4. joulukuuta.

Aku Hirviniemi kuvattuna viime vuoden Tanssii tähtien kanssa -ohjelman finaalilähetyksessä. Kuva: Roni Rekomaa

Myös mediayhtiö Discovery tiedotti kesällä, että Hirviniemi tullaan näkemään ensi vuonna näyttelijä Kalle Lambergin kanssa kahden TV5:n uutuusohjelman puikoissa.

Discoveryn PR-manageri Jenni Kokkonen kertoi IS:lle tekstiviestitse, ettei yhtiö aio kommentoida asiaa lainkaan.

Yhtiöstä ei siis kommentoitu sitä, tuleeko Hirviniemen ympärillä vellova kohu vaikuttamaan tämän jatkoon Discoveryn tuotannoissa, tai oliko näyttelijän viestittelykäytös yhtiöllä tiedossa.

Uutuussarjat Discoverylle tuottaa Rabbit Films -videotuotantoyhtiö. Maanantai-iltaan mennessä myöskään Rabbit Films ei vastannut IS:n kysymyksiin liittyen Aku Hirviniemen viestikohuun.

Osa viestejä saaneista naisista on Seiskan mukaan kokenut, että Hirviniemen toiminta on ollut häiritsevää, hämmentävää ja seksuaalista häirintää. IS:n haastattelemat viestien kohteiksi joutuneet naiset kokevat, että Aku Hirviniemi on käyttänyt maineikkaan tv-julkkiksen valta-asemaa väärin.

Hirviniemen toiminnasta ei ole IS:n tietojen mukaan käynnissä rikostutkintaa.

Source Link is.fi