Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1033de942aa2624d29232fb4d460df5d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naisleijonat hävisi taas Kanadalle – Uutisalue

Naisleijonat hävisi taas Kanadalle

Naisten jääkiekon maailmanmestari Kanada ei antanut armoa Suomelle maiden tämän viikon kolmannessakaan kohtaamisessa. Kanada voitti Turussa sunnuntai-iltapäivänä pelatun ottelun maalein 5–1 ja koristeli torstain 4–2 ja lauantain 8–0-voittojensa sarjaa.

Viikon aiemmissa kohtaamisissa ja jo loppukesän MM-kilpailuissa toiset erät olivat Suomen ongelma, mutta tällä kertaa peli luhistui avauserässä. Toinen erä puolestaan esitteli Naisleijonien päivän parasta osaamista.

Suomen mainiosti jo pitkään toiminut alivoimapeli sai tahran avauserässä, kun Sarah Fillier vei Kanadan johtoon jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Kanada pääsi ylivoimalle Suomen väärän vaihdon seurauksena. Erän puolivälin jälkeen Fillier alusti Ella Sheltonin täysosuman eikä Victoria Bachin 3–0-maaliin tarvittu kuin muutama minuutti lisää.

Toisessa erässä Kanada jäähyili, mutta Suomi onnistui kaventamaan vasta erän kolmannella ylivoimallaan. Susanna Tapani ohjasi maalin edestä kavennuksen.

Päätöserässä Kanada tukevoitti johtoaan parilla lisäosumalla eikä Naisleijonat hyödyntänyt ylivoimiaan. Anni Keisala torjui Suomen maalilla kaikkiaan 33 laukausta. Kanadan Ann-Renee Desbiens selvisi 21 torjunnalla. Keisala loisti MM-kilpailuissa, mutta kisojen kakkosmaalivahti Meeri Räisänen oli torjuntavuorossa torstaina ja Eveliina Mäkinen lauantaina.

Molemmille maille kohtaaminen oli viimeinen ennen helmikuun Pekingin olympialaisia. Joulukuun maaottelutauon aikana Suomi leireilee kotimaan kamaralla ja pelannee poikajoukkueita vastaan.