Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2d250b16dfab6483c06a89cdfa36e388, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naisleijonien kohtalo varmistui – näin suomalaispomo selittää sekavan lohkojakosopan: ”Piti tuplatsekata” – Uutisalue

Naisleijonien kohtalo varmistui – näin suomalaispomo selittää sekavan lohkojakosopan: ”Piti tuplatsekata”

Kun Suomi hävisi sunnuntaina naisten MM-kisojen sijoitusottelussa Japanille, naisleijonien oletettiin pudonneen seuraavissa kisoissa B-lohkoon. Japani etenisi viidennellä sijallaan A-lohkoon, mutta kisojen kuudes eli Suomi hakisi jatkossa vauhtia tasoltaan huomattavasti heikomman B-rapun puolelta.

Vain A-lohkosta on suora pääsy puolivälieriin.

Sunnuntai-iltana sosiaaliseen mediaan ilmestyi kuitenkin julkaisuja, joiden mukaan Suomi jatkaisikin A-lohkossa Kanadassa vuonna 2023 pelattavassa MM-turnauksessa. Perusteena mainittiin se, että Kansainvälinen jääkiekkoliitto olisi muuttanut sääntöjään kisojen aikana.

Uusien sääntöjen mukaan lohkojako määräytyisi IIHF:n maarankingin eikä MM-kisojen sijoitusten perusteella.

Ilta-Sanomat tavoitti maanantaiaamuna IIHF:n pääsihteerin Matti Nurmisen, joka vahvisti Suomen pelaavan ensi vuonna B-lohkossa.

Millä perusteella maat jaetaan A- ja B-lohkoon?

– Näiden kisojen tulosten perusteella eli Suomi lohkossa B, Nurminen viestitti.

Eli sometiedot siitä, että lohkojako määrittyisi rankingin mukaan ovat virheellisiä?

– Kyllä, ovat virheellisiä. Niihinkin on syynsä, mutta näiden kisojen mukaan mennään.

Matti Nurminen työskentelee nykyään Kansainvälisen jääkiekkoliiton pääsihteerinä Zürichissä.

Nurminen selvensi sekavaa tapahtumasarjaa tarkemmin STT:lle.

–  Lohkojako määräytyy edellisten kisojen tulosten perusteella, ja päätös asiasta on tehty IIHF:n Councilin (hallitus) kokouksessa elokuussa 2019, kun oli saatu ensimmäiset kokemukset 10 joukkueen kisoista Espoossa, Nurminen kertoi.

IIHF oli tutkinut asiaa jo sunnuntai-iltana.

Pääsihteeri Nurminen avasi epäselvyyttä, joka hetken aikaa oli vallinnut ja saanut kierroksia, kun useat tiedotusvälineet Suomessakin tarttuivat Pohjois-Amerikasta singonneeseen uutisaiheeseen.

–  Päätöksen valmisteluvaiheessa oli esillä eri vaihtoehtoja, ja lyhytaikainen epäselvyys asiassa johtui siitä, että meidän piti tuplatsekata aikaisemmat viralliset päätökset, Nurminen avasi.

Hänen mukaansa lohkojako on selkeä. A-tasolohkossa pelaavat Kanada, Yhdysvallat, Tshekki, Sveitsi ja Japani eli Tanskassa sunnuntaina päättyneiden MM-kilpailujen viisi parasta maata. B-tasolohkossa pelaavat Suomi, Ruotsi, Unkari, Saksa ja Ranska, joista viimeksi mainittu nousi pääsarjatasolle. Tanska putosi alemmas, kun se jäi kotikisojensa viimeiseksi.

Nurminen toimi pitkään Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtajana, mutta siirtyi kesällä 2022 Kansainvälisen jääkiekkoliiton pääsihteeriksi.

Juttua päivitetty kello 13.42: lisätty Nurmisen STT:lle antamat kommentit.

Source Link is.fi