Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_97e9c93f826257534a88d687dce18f55, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nämä asiat ovat ratkaisevassa roolissa Huuhkajien massiivisessa vierasottelussa – tsekkaa asiantuntijan tärpit EM-unelman jahtaamiseen – Uutisalue

Nämä asiat ovat ratkaisevassa roolissa Huuhkajien massiivisessa vierasottelussa – tsekkaa asiantuntijan tärpit EM-unelman jahtaamiseen

Slovenian ja Suomen lauantai-illan EM-karsintaottelu Ljubljanassa on todella tärkeä koitos. Yle Urheilun asiantuntija Miika Nuutinen odottaa Teemu Pukilta parempaa kuin edellisessä karsintaikkunassa.

Teemu Pukki kuvassa

Teemu Pukki perjantain harjoituksissa Ljubljanassa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomi kohtaa Slovenian lauantaina 14.10. klo 19.00 Ljubljanassa jalkapallon EM-karsintaottelussa. Suora lähetys TV2:ssa, Areenassa ja Ylen verkkosivuilla alkaa klo 18.30.

Huuhkajat juhli kesäkuussa maukasta 2–0-kotivoittoa Sloveniasta jalkapallon EM-karsinnoissa. Lauantain kohtaaminen Ljubljanassa on todella tärkeä koitos molempien maiden EM-kisahaaveiden kannalta.

Slovenia on kotikentällään suosikki, mutta tasapelikin olisi kelpo tulos Huuhkajille.

Yle Urheilun asiantuntija Miika Nuutinen kertoi, mitä ottelussa muun muassa kannattaa seurata.

Miten Slovenia ja Huuhkajat eroavat? Miten joukkueet luovat maalipaikkansa? Ketkä ovat vaarallisimpia pelaajia? Katso tästä Miika Nuutisen videoennakko!

– Suomella on toki hyvät mahdollisuudet, mutta Slovenia on parantanut pelaamistaan. On puhuttu paljon siitä, että he eivät olleet lainkaan tyytyväisiä esitykseensä Olympiastadionilla. Luulen, että Slovenia on nyt kovempi vastus, Nuutinen aloittaa.

Nuutinen palasi vielä kesäkuun ottelun tapahtumiin.

– Suomen aikainen maali vaikutti pelin kuvaan. Suomi tyytyi sen jälkeen olemaan matalassa blokissa. Tolpatkin olivat Suomen puolella, vaikka paine oli kova. Huuhkajien hyökkäykset olivat pääasiassa vastahyökkäyksiä. Tuli paljon tilanteita, joissa paine kasvoi, ja varsinkin Suomen vasen puoli (Richard Jensen, Ilmari Niskanen ja Teemu Pukki) oli ajoittain vaikeuksissa, Nuutinen kertaa.

Tästä voit palata kesäkuun ottelun tunnelmiin. Suomi–Slovenia EM-karsintaottelun maalikooste.

Huippuvahti Jan Oblak

Edelliseen kohtaamiseen verrattuna yksi iso ero nähtäneen Slovenian tolppien välissä, sillä huippumaalivahti Jan Oblak on jälleen pelikunnossa.

– Puhutaan yhtä tärkeästä pelaajasta kuin Lukas Hradecky on Huuhkajille. Edessä on ehdottomasti maalivahtien taisto, Nuutinen viittasi Oblakin ja Hradeckyn kohtaamiseen.

Lue myös: VIP-kohtelua nauttiva maailmantähti pahin este Huuhkajien unelmalle – Lukas Hradecky kertoi hetkestään dopingtestissä Jan Oblakin kanssa

-

Maalivahti Jan Oblak on Slovenian tärkeimpiä pelaajia. Kuva: Getty Images

Slovenian kärkipari on tehnyt parhaimmillaan tuhoisaa jälkeä.

Benjamin Sesko ja Andraz Sporar ovat kehittäneet yhteispeliään karsintojen edetessä ja olleet parhaimmillaan aivan pitelemättömiä. Suomelle on iso haaste pitää heidät kurissa. On mielenkiintoista nähdä, keitä pelaajia päävalmentaja Markku Kanerva valitsee alakertaan, Nuutinen puntaroi.

Erityisesti erikoistilanteissa Huuhkajien pitää olla valppaina.

– Slovenia on luonut paljon maalipaikkoja erikoistilanteista. Suomen pitää olla tarkkana ja haaste on ehkä kovempi kuin muita maita vastaan, Nuutinen arvioi.

Suomella ei ole varaa jäädä samalla tavalla puolustuskannalle kuin Tanskaa vastaan kävi.

– Slovenian vaarallinen kärkipari on pidettävä kurissa. Suomen pitää onnistua omissa hyökkäyksiin lähdöissä. Jos mietitään vaikka Tanska-ottelua, niin Suomen on pysyttävä pallossa pidempiä pätkiä, jotta puolustushetket jäisivät lyhyemmiksi, Nuutinen totesi.

Edellisessä EM-karsintaottelussaan, syyskuussa, Suomi hävisi kotikentällään Olympiastadionilla Tanskalle 0–1.

Nostaako Teemu Pukki tasoaan?

Huuhkajissa katseet kääntyvät aina Teemu Pukkiin, niin tälläkin kertaa. Pukki oli äskettäin hirmuvireessä seurajoukkueessaan Minnesota Unitedissa. Neljän maalin MLS-kamppailu oli maukas onnistuminen.

Teemu Pukki.

Kantaako Teemu Pukin MLS:n hirmuvire Huuhkajiin saakka? Kuva: Tomi Hänninen

Nuutinen näkee, että Pukilla on reippaasti parantamisen varaa esityksistään edellisissä EM-karsintaotteluissa.

– Pukki pelasi vaatimattoman edellisen karsintaikkunan. Jos mietitään maajoukkueen lähihistoriaa, niin Pukki on Suomelle aivan ”talismaani”, jos näin voidaan sanoa. Pukilta odotetaan nyt enemmän, Nuutinen sanoi.

Miten massiivisen tärkeä ottelu lauantaina on edessä?

– Karsinnat ovat jälleen vedenjakajalla. Voitto tai tasapelikin antaisi Suomelle erinomaiset asetelmat lähteä taistelemaan kisapaikasta. Täytyy muistaa, että Slovenialla on vielä Tanska-ottelu pelaamatta, Nuutinen huomioi.

Sekin on syytä pitää mielessä, että jos kaksi joukkuetta päätyvät tasapisteisiin, määrittelevät keskinäiset ottelut sijoitukset lohkossa. Suomella on siis takataskussaan 2–0-kotivoitto Sloveniasta.

Suomi kohtaa Slovenian lauantaina 14.10. klo 19.00 Ljubljanassa jalkapallon EM-karsintaottelussa. Suora lähetys TV2:ssa, Areenassa ja Ylen verkkosivuilla alkaa klo 18.30.

Source Link yle.fi