Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a1b7e66b88636f102735b961e7bb5c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naudanliha vaihtunut halvimpaan possuun ja luomu jää hyllyyn – näin ranskalaiset venyttävät penniä ruoka­kaupassa – Uutisalue

Naudanliha vaihtunut halvimpaan possuun ja luomu jää hyllyyn – näin ranskalaiset venyttävät penniä ruoka­kaupassa

Hintatietoiset ranskalaiset jättävät kaupassa kalan sivuun, ostavat aiempaa halvempaa lihaa ja kävelevät luomuhyllyjen ohi painaakseen ruokalaskuaan.

Näin kertoo Euroopan suurimman ruokakauppaketjun, ranskalaisen Carrefourin toimitusjohtaja Alexandre Bompard. Hän sanoo ekonomistien pohdintojen inflaatiohuipun saavuttamisen ajankohdasta olevan hyödytöntä ja sen sijaan merkittävää olevan, kuinka kuluttajien käytös on muuttunut aiempaa säästäväisemmäksi.

– Naudanlihan sijan ostetaan halvinta mahdollista porsasta, kala ja luomu jätetään ostamatta. Ilmiö on korostunut viime viikkoina, Bompard sanoi puhuessaan Ranskan työnantajajärjestön vuotuisessa tilaisuudessa keskiviikkona.

Carrefour ja alan muut toimijat ovat vastanneet kuluttajakäyttäytymisen muutokseen alennuskampanjoin ja hintojen jäädytyksin, Bompard sanoi.

Inflaatio on kiihtynyt ennätyslukemiin ympäri maailmaa energian kallistuttua jyrkästi Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Ranskassa yleinen kuluttajahintojen nousuvauhti kiihtyi heinäkuussa 6,8 prosenttiin eli kovimmilleen vuodesta 1990 alkavassa tilastohistoriassa.

Source Link is.fi