Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_94dee4a465154950445d1c90a2b31bd1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Niko Mikkola rusikoi Sidney Crosbyn kasvot verille – tämä suuttui ja hurjaksi muuttui – Uutisalue

Kovavireinen Pittsburgh Penguins venytti voittoputkensa NHL:ssä jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun se nousi 5–3-kotivoittoon St. Louisia vastaan.

St. Louis karkasi toisessa erässä ensin 2–0- ja perään vielä 3–1-johtoon, mutta pisteisiin asti se ei riittänyt.

Toisen erän puolivälin jälkeen tunteet kuumenivat vieraiden ykkösparin puolustajan Niko Mikkolan, 25, ja Pittsburghin kapteenin Sidney Crosbyn, 34, välillä.

Kaksikon nahistelu kärjistyi mukiloinniksi, ja 193-senttinen Kiimingin mies näytti supertähdelle kaapin paikan.

Molemmat riitapukarit saivat tilanteesta kaksiminuuttiset. Crosby sai myös Mikkolan tirvaisusta nenänvarteensa verta vuotaneen haavan, jota hän lähti paikkaamaan pukuhuoneeseen.

Mikkolan rusikointi taisi kuitenkin suututtaa Crosbyn.

Vielä toisen erän lopussa Crosby tarjoili nappisyötöllä Bryan Rustin 2–3-kavennusmaalin, ja päätöserässä hän laukoi itse 3–3-tasoituksen – sattumoisin juuri Mikkolan nenän edestä. Maali oli Crosbylle ensimmäinen kuukauteen.

St. Louis haastoi Crosbyn osuman maalivahdin häirintänä, mutta haasto ei mennyt läpi. Siitä aiheutuneen jäähyn aikana Penguinsin kauden komeetta Evan Rodrigues tulitti voittomaaliksi jääneen 4–3-osuman.

Tehot 1+1 tehnyt Crosby palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Yli 20 minuuttia jääaikaa kellottanut Mikkola oli vielä kolmannessakin erässä valokeilassa, kun hänelle tuomittiin erän alussa heppoisasti rangaistus maalivahdin häirinnästä.

St. Louisin päävalmentaja Craig Berude kävi vielä ottelun jälkeenkin kuumana tuomiosta ja haukkui sitä ”hirveäksi”.

Pittsburghin suomalaisista Kasperi Kapanen palasi joukkueensa kokoonpanoon ensi kertaa joulutauon jälkeen mutta ei yltänyt tehopisteille. Kuten ei myöskään uransa toisen NHL-ottelunsa pelannut Kasper Björkqvist.