Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_51f942b8ecd3f64c9038c9b59704a06f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nordean korkokate nousi selvästi – ehdottaa osinkoa – Uutisalue

Nordean korkokate nousi selvästi – ehdottaa osinkoa

Liikevoitto sen sijaan supistui viimeisellä vuosineljänneksellä. Nordean hallitus ehdottaa 0,92 euron osinkoa keväällä.

Nordean liikevoitto pieneni loka-joulukuussa 13 prosenttia vuoden takaisesta ja oli 1,4 miljardia euroa. Korkokate nousi 19 prosenttia vertailukaudesta.

Oman pääoman tuotto nousi koko vuodelta 16,9 prosenttiin, kun se vuonna 2022 oli 13,8 prosenttia.

– Kulunut vuosi oli Nordealle jälleen vahva. Heikentyneestä toimintaympäristöstä huolimatta liiketoiminnan vahva vire jatkui, etenimme liiketoimintasuunnitelmamme mukaisesti ja taloudellinen tuloksemme oli vakaa, Nordean konsernijohtaja Frank Vang-Jensen sanoi tulostiedotteessa.

– Vallitsevassa taloustilanteessa on ymmärrettävää, että tulevaisuus vaikuttaa monien kotitalouksien ja yritysten mielestä aiempaa epävarmemmalta. Hintojen ja korkojen nousu on hidastanut taloudellista aktiviteettia. Yleisellä tasolla asiakkaamme ovat pystyneet sopeutumaan hyvin uuteen ympäristöön ja myös Pohjoismaiden taloudet ovat osoittaneet vahvaa sopeutumiskykyä, Jensen totesi.

Nordean asuntoluottovolyymi oli vaisusta markkinasta huolimatta vakaa.

– Luottosalkun laatu on pysynyt vahvana. Korkojen nousun ja kiihtyneen inflaation vaikutukset alkavat nyt odotetusti näkyä jossain määrin, ja kirjasimme pieniä kohdennettuja luottotappiovarauksia yritysasiakkaiden luotoista.

Nordean hallitus ehdottaa enintään 0,92 euron osakekohtaisen osingon maksamista eli 15 prosenttia enemmän kuin edelliseltä tilikaudelta.

Nordean taloudellinen tavoite vuodelle 2025 on yli 15 prosentin oman pääoman tuotto, kun vanha ohjeistus oli yli 13 prosenttia.

Source Link is.fi