Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a3bc377d6088b60aec4f76e9dcf5724b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Norjalaistähti sairastui syöpään – Uutisalue

Norjalaistähti sairastui syöpään

Entinen alppihiihtotähti Aksel Lund Svindal ilmoitti Instagramissa ikävän uutisen. 39-vuotiaalla kaksinkertaisen olympiavoittajan todettiin kärsivän kivessyövästä.

– Muutamat edelliset viikot ovat olleet erilaisia. Mutta loistavan lääketieteellisen avun, pienen hyvän onnen ja hyvän päätöksen ansiosta voin puhua viikoista kuukausien sijaan. Olen todella kiitollinen Norjan julkiselle terveydenhuoltojärjestelmälle. Kiitos! Mutta haluan nyt puhua siitä hyvästä ensimmäisestä päätöksestä, Svindal aloittaa pitkän tekstinsä Instagramissa.

– Tunsin muutoksen kropassani. En ollut varma, mitä se oli vai oliko se ylipäätään mitään. Päätin kuitenkin käydä tarkastuttamassa sen. Menin tapaamaan lääkäriä ja minut siirrettiin nopeasti sairaalaan. Siellä vahvistettiin se, mitä lääkäri epäili. Kivessyöpä, norjalainen kirjoittaa.

Svindal kiittelee tekstissään päätöstään käydä tutkituttamassa asia nopeasti. Nyt on jo käynyt leikkauksen läpi ja toipumisennusteet näyttävät hyvältä.

Svindal kannustaa avoimessa tekstissään miehiä puhumaan terveysongelmistaan. Alppitähti kokee, että hänen toipumisessaan oleellista on juuri se, että hän päätti mennä puhumaan tuntemuksistaan lääkärille.

Kirjoitus keräsi yhteisöpalvelussa valtavasti kiitosta. Lukuisat huippu-urheilijat, kuten ampumahiihtäjä Tiril Eckhoff kävivät toivottamassa Svindalille pikaista paranemista.

Svindal voitti komealla urallaan kaksi olympiakultaa ja viisi maailmanmestaruutta. hän ilmoitti lopettamisestaan Åren MM-kisoissa 2019. Noissa kisoissa norjalainen saavutti vielä hopeaa syöksylaskussa.

Source Link is.fi