Banner Before Header

”Norjan vaarallisin mies” otettiin kiinni – ”Varmasti ollut metsässä useita päiviä”

Kaksoismurhasta tuomittu vankikarkuri otettiin kiinni viikon kestäneen pakomatkan jälkeen. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

– Poliisipartio sattui löytämään hänet Østmarkassa. Olemme etsineet häntä siitä lähtien, kun katosi vankilasta, sanoo operaatiota johtanut Rune Hekkelstrand VG:lle.

Millehaugen löydettiin metsäalueelta Østmarkasta, joka sijaitsee Oslon itäpuolella.

Tor Gulbrandsen Norjan poliisista kertoo yleisradioyhtiö NRK:lle, että Millehaugen oli yhteistyökykyinen. Aliravitsemusta ja väsymystä lukuunottamatta hän oli fyysisesti hyvässä kunnossa.

– Hän on varmasti ollut metsässä useita päiviä ja on sen vuoksi väsynyt.

Viime viikon keskiviikkona poliisi antoi etsintäkuulutuksen 53-vuotiaasta Millehaugenista, joka ei ollut palannut kuusi tuntia kestäneeltä lomalta Trondheimin vankilaan.

Ruotsalaisen Expressenin mukaan poliisin viimeinen varma havainto Millehaugenista oli, kun hänet kuvattiin poistumassa Helsfyrin metroasemalta keskiviikkona 1. kesäkuuta kello 15.32.

Viime perjantaina Millehaugenia etsittiin myös Länsi-Ruotsissa. Göteborgs-Posten-lehden mukaan poliisi teki ratsian huvilaan, jonka omistajaan Millehaugenilla uskottiin olevan yhteys.

Norjan poliisi pidätti myös viime torstaina Oslossa miehen, jonka epäillään auttaneen Millehaugenia pakenemaan.

Vuonna 1992 Millehaugen tuomittiin 17 vuodeksi vankeuteen vanginvartijan murhasta ja kahdesta ryöstöstä. Vuonna 2012 hän sai 21 vuoden vankeustuomion jengijohtaja Mohammad Javedin murhasta. Millehaugen tunnetaan ”Norjan vaarallisimpana miehenä”.

Source Link is.fi