Nornickel Harjavalta: Nikkelille riittää kysyntää, vaikka brittifirma vetäytyi Vaasan akkumateriaalitehtaasta

Brittifirman vetäytyminen Vaasan akkumateriaalitehdassuunnitelmista tuli yllätyksenä myös Harjavallan nikkelitehtaalle. Nornickel Harjavalta oli tehnyt aiesopimuksen, että se toimittaa Vaasan tulevassa akkutehtaassa käytettävät nikkelit.

Brittiläinen akkuarvoketjutoimija Johnson Matthey ilmoitti torstaina myyvänsä koko akkumateriaaliliiketoimintansa.

Nornickel Harjavalta kertoi keväällä lisäävänsä huomattavasti tuotantoaan, jotta se pystyy vastaamaan akkumetallien kasvavaan kysyntään. Vaasan tilauksella oli investoinnissa merkittävä rooli.

Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi uskoo, että nikkelille riittää kysyntää brittiyhtiön päätöksestä huolimatta. Suomi pysyy Hautojärven mukaan houkuttelevana investointikohteena.

– Uskon, että nikkelin ja koboltin kysyntä Suomessa jatkaa voimakasta kasvuaan. Korostan myös, että Suomen suurin akkumateriaalitehdashanke on käynnissä Harjavallassa. Se on meidän kannalta tärkein hanke.

Kuuntele, miten Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi brittifirman päätöksen vaikutuksia .

Elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoi Ylelle luottavansa siihen, että Johnson Mattheyn tilalle saadaan ehkä jopa isompi investoija.

Lue myös:

Vaasan akkutehdassuunnitelmille takaisku: brittiläinen Johnson Matthey vetäytyy hankkeesta – elinkeinoministeri ei ole tilanteesta huolissaan

Akkuteollisuuteen investoidaan nyt vauhdilla koko maassa – Satakuntaan syntymässä iso keskittymä

Vaasan akkutehdas työllistää vahvasti myös Harjavallassa – akkumateriaalien kysyntä lähes kaksinkertaistaa Nornickelin tuotannon

Akkuteollisuus kasvaa Suomessa vauhdilla, osaajista on pulaa jo nyt – TEM: ”Riskinä on, että jäämme kehityksestä jälkeen”

Source Link yle.fi