Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0f53688dcb88cdc303ca048d07b1a58c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nöyryytyksen huippu Leijonille? Ruotsista raikuu melkoista puhetta – Uutisalue

Nöyryytyksen huippu Leijonille? Ruotsista raikuu melkoista puhetta

Jatkuvat MM-nöyryytykset saavat riittää Ruotsille.

Summeri oli vasta ehtinyt soida Zürichin areenassa Sveitsissa ja Ruotsi lyödä Suomen, kun painomuste oli jo kuivumassa: tämä porukka ei riitä mihinkään.

Puhe ei ollut kuitenkaan Leijonista tai sen saamattomasta ryhmästä tuoreimman EHT-tappionsa jälkeen. Kyseessä on Ruotsi – ottelun voittaja – ja kirjoittajana Aftonbladetin tunnettu kiekkotoimittaja Mats Wennerholm.

Konkaritoimittajan viesti oli tyly: Ruotsin joukkueen taso ei riitä, kun tosipelit alkavat. MM-kisoihin on lähettävä puhtaasti NHL-pelaajista koostuvalla ryhmällä.

Aika karua luettavaa myös suomalaisittain kun huomioi, miten paljon edellä kaukalossa Ruotsin EHT-ryhmä oli Suomen vastaavaa.

Latvia iski Ruotsin sensaatiomaisesti kanveesiin viime kevään MM-kisoissa. Kuva: Edijs Palens

Wennerholm kirjoittaa suorasukaisesti, että mitä harvempi Sveitsissä pelaavasta Tre Kronorin ryhmästä on jäljellä MM-kisoissa, sen parempi.

– Kaikki tiedämme, että yksikään näistä joukkueista ei näytä likimain samalta, kun MM-kisat pelataan toukokuussa Prahassa. Silloin joulukuinen EHT-turnaus Sveitsissä ei merkitse yhtään mitään. Ja Prahassa Ruotsin on korkea aika palauttaa menettämänsä kunnia Wennerholm lietsoo.

Ruotsi on jäänyt viime vuosina sivuosaan MM-jäillä. Sen viimeisimmät kultamitalit ovat vuosilta 2017–18 Rikard Grönborgin alaisuudesta. Sen jälkeen ei ole ollut asiaa puolivälieriä pidemmälle. Pahin nöyryytys koettiin 2021, kun koko pudotuspelit jäivät skandaalimaisesti väliin.

Viime keväänä piskuinen Latvia pudotti Ruotsin puolivälierissä. Surkeiden tulosten seurauksena Ruotsi on jääkiekon maailmanrankingissa vasta kuudentena mm. Sveitsin ja Tshekin takana.

– Eniten sieluun kirvelee, että Saksa on viidentenä. Ei Saksassa mitään vikaa ole, he ylsivät sensaatiomaisesti MM-finaaliin viime vuonna. Mutta kun huomioi käytettävissä olevat pelaajat, tämän ei pitäisi olla mahdollista. Saksalla on vähemmän pelaajia NHL:ssä kuin Ruotsilla maalivahteja siellä. Yksi maalivahdeista, Magnus Chrona, minun piti googlettaa, koska en tiennyt hänestä mitään.

Saksa ylsi MM-finaaliin viime keväänä, mutta hävisi siellä Kanadalle. Hopea oli silti huima saavutus. Kuva: Ossi Ahola / Aamulehti

Chrona lähti Ruotsista jo teini-ikäisenä pelaamaan Denverin yliopistoon NCAA-kiekkoa. Neljän yliopistovuoden jälkeen ura jatkuu San Josen organisaatiossa tällä kaudella.

Ruotsilla on kaikkiaan 86 NHL-pelaajaa Saksan kahdeksaa vastaan. Erona on, Wennerholm painottaa, että kaikki Saksan NHL-miehet lähtevät viivana MM-kisoihin, jos kutsu tulee. Ruotsista sen sijaan on kaikunut jo pitkään ”Nej”, kun Ruotsin jääkiekkoliitto on soittanut. Valmentaja Sam Hallamin on toimittajan mukaan onnistuttava houkuttelemaan parhaat talentit MM-jäille.

Ruotsi saa halutessaan kasaan koko maajoukkueen MM-kisoihin NHL-miehistä, vaikka osa jää sivuun luonnollisesti loukkaantumisten, NHL:n pudotuspelien tai sopimustilanteensa vuoksi.

– Tämä on toiminut ennenkin MM-kisoissa ja olympialaisissa. Kun Ruotsi viimeksi voitti MM-kultaa, joukkueessa oli ennätysmäärä NHL-pelaajia. Vuoden 2018 kullan jälkeen Ruotsi oli maailman rankingkakkonen Kanadan jälkeen. Sen jälkeen ollaan menty vain alamäkeä.

Source Link is.fi