Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7b974231bc9f64e8f07470b23c6b1277, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Turvapaikanhakija tuli raja-aidan yli Suomeen Vaalimaalla – tämä tapauksesta tiedetään – Uutisalue

Turvapaikanhakija tuli raja-aidan yli Suomeen Vaalimaalla – tämä tapauksesta tiedetään

Rajavartioston mukaan Venäjän puolella rajaa oleillut parinkymmenen ihmisen joukko on pienentynyt noin viiteen.

Yksi turvapaikanhakija on lauantaina tullut raja-aidan yli Suomeen Vaalimaan rajanylityspaikalla, Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kerrotaan STT:lle. Rajavartioston yleisjohtaja Kimmo Gromoff kertoo, että raja-aitaa on tapahtuneen jälkeen vahvistettu.

Gromoff kertoo IS:lle henkilön kiivenneen raja-aidan yli noin kello kolmen aikaan iltapäivällä ja hakenut tämän jälkeen turvapaikkaa. Gromoff ei ollut täysin varma henkilön tämänhetkisestä sijainnista.

– Kaikkihan siirtyy vastaanottokeskukseen aikanaan. Kuvittelisin, että on jo siellä.

Raja-aitaa vahvistettiin tekemällä siitä korkeampi ja lisäämällä siihen lisää piikkilankaa. Raja-aita on ylityskohdasta noin kahden metrin korkuinen.

– Kuviteltiin, että siitä ei kovin helposti kukaan yli menisi, mutta kyllähän kaikista esteistä, mitä ihminen on tehnyt, voi joku ylikin tulla. Mutta nyt se on parempi kuin aikaisemmin.

Gromoffin mukaan ihmisiä on tällä hetkellä vain Vaalimaan rajanylityspaikan läheisyydessä. Hänen mukaansa rajavartiostolla on siellä ”aika paljon ihmisiä paikan päällä”.

Gromoffin mukaan Venäjän puolella rajaa oleillut parinkymmenen ihmisen joukko on pienentynyt noin viiteen. Tilanne rajalla on hänen mukaansa rauhallinen.

– Toki kaikki on aina mahdollista, mutta välitöntä painetta ei näyttäisi siellä olevan.

Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella rajanylityksiä ei ole tapahtunut, kerrotaan johtokeskuksesta.

Suomen itäraja suljettiin henkilöliikenteeltä uudestaan perjantaina iltakahdeksalta.

Source Link is.fi