Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7b2c668e02f3b1a77b5f4126927c0aaf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nuori norjalainen toimi oikein ampumahiihdon potentiaalisessa vaaratilanteessa – ”Näytti koko maailmalle, miten kylmäpäinen kilpailija on” – Uutisalue

Nuori norjalainen toimi oikein ampumahiihdon potentiaalisessa vaaratilanteessa – ”Näytti koko maailmalle, miten kylmäpäinen kilpailija on”

Ampumahiihdon miesten takaa-ajokisassa Lenzerheiden maailmancupissa nähtiin potentiaalinen vaaratilanne, josta kylmäpäinen norjalainen selvisi kunnialla yltäen jopa ensi kertaa maailmancupin palkintokorokkeelle.

Katso kuvaa klikkaamalla, kuinka Endre Strömsheim selvisi tiukassa ammuntapaikassa sääntöjen mukaisesti.

Ampumahiihdon miesten takaa-ajokilpailun maailmancupissa voittoon lauantaina Sveitsissä eteni ylivoimaisesti Norjan Johannes Thingnes Bö. Parhaana suomalaisena oli 32:nneksi tullut Otto Invenius, joka jäi kärjestä 2 minuuttia ja 55 sekuntia.

Kilpailun otsikot varasti kuitenkin toiseksi sijoittunut, ensi kertaa maailmancupin palkintokorokkeelle yltänyt Bön maanmies Endre Strömsheim, jonka viimeisen ammuntapaikan toiminta oli niin poikkeuksellista, että sitä jouduttiin tarkastelemaan jälkikäteen kilpailun juryn toimesta.

Endre Strömsheim pudotti viimeisessä ammuntapaikassa aseensa lippaan penkan yli aiheuttaen potentiaalinen vaaratilanteen.

Tiukassa paikassa Strömsheim otti sukset pois ja onki lippaan käteensä. Hän tähtäsi sähläyksiensä keskellä yhden laukauksen ohi, mutta nousi silti loppuosuudessa toiseksi yltäen ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle.

”Oli lukenut selvästi sääntökirjaa”

Yle Urheilun ampumahiihtoasiantuntija Kaisa Mäkäräinen selvitti kummallista ja outoa asiaa.

– Jälkeenpäin myös jury oli kokoontunut asiasta ja katsonut, että Strömsheim toimi ihan oikein. Hän ei mennyt itse – muuta kuin kädellä – sen etureunan yli. Hän ei vaarantanut itseään, ja sukset saa ottaa matolla pois, kunhan ei ammu niin, että sukset eivät olisi jalassa. Kaikki meni sen osalta oikein ja piippu oli koko ajan tauluille päin.

Tuomaristo koki, ettei tilanteessa ollut vaaraa.

– Ei se minusta niin hurjalta tilanteelta näyttänyt, siinä oli kaikki asiat oikein. Urheilijat pitkälti tietävät sen, miten aseen kanssa toimitaan myös tuollaisissa erikoistilanteissa. IBU on koko ajan tarkentanut sääntöjään, kun näitä erikoistilanteita joskus vain tulee eteen. Tämä oli aika harvinainen tilanne, mutta urheilija oli selkeästi sääntökirjaa lukenut, kun osasi toimia oikein, analysoi Mäkäräinen.

Nuori norjalainen tuli vasta viime keväänä mukaan maailmancup-sirkukseen.

– Strömsheim näytti koko maailmalle, miten kylmäpäinen kilpailija on. Piti fokuksensa koko ajan oikeissa asioissa ja noudatti sääntöjä kiiretilanteessa, kehui Mäkäräinen.

Source Link yle.fi