Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5f15c496aea7f3ab5450cb33dcb73248, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nyrkkeilyliitto käänsi kelkkansa Venäjä-boikotissa – ”Koettiin, että tilanne on kohtuuton urheilijoille” – Uutisalue

Nyrkkeilyliitto käänsi kelkkansa Venäjä-boikotissa – ”Koettiin, että tilanne on kohtuuton urheilijoille”

Suomen Nyrkkeilyliitto lähettää maajoukkue-edustajia sittenkin lajin MM-kilpailuihin, vaikka turnauksessa ottelee myös venäläisiä.

Kuva: Getty Images

Suomen Nyrkkeilyliitto oli aiemmin ilmoittanut boikotoivansa kilpailuita, joihin osallistuvat myös venäläiset ja valkovenäläiset. Suomalaisnyrkkeilijät ottelevat mahdollisesti heitä vastaan maaliskuussa Intiassa järjestettävässä MM-turnauksessa.

Nyrkkeilyliiton hallitus pyörsi tuoreella päätöksellään aiemman kantansa. Suomalaiset huippunyrkkeilijät voivat siis jatkossa kamppailla olympiakarsinnoissa ja arvokilpailuissa Venäjän tai Valko-Venäjän urheilijoita vastaan.

Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine perusteli asian uutta käännettä Ylelle maanantaina.

– Linja päätettiin muuttaa, kun koettiin, että tilanne on kohtuuton urheilijoille. Olympialaiset ja sen karsinnat lähestyvät, ja jos ei tule kansainvälisiä otteluita, niin silloin on turha lähteä edes tavoittelemaan olympiapaikkaa, perustelee Laine.

Laine pitää asiaa hankalana ja ymmärtää, että kaikki eivät välttämättä pidä päätöksestä.

– Lajin sisällä asiasta (boikotin osittaisesta pyörtämisestä) on ollut keskustelua, ja valmennusjohto teki sitten siitä esityksen, minkä hallitus hyväksyi, kuvasi nyrkkeilypomo prosessia.

Nyt tehdyllä päätöksellä urheilulliset seikat näyttivät ajaneen eettisten arvojen ohi.

– Ymmärrän jos asia halutaan niin nähdä. Tämä on vaikea kysymys. Olemme jutelleet muiden maiden kanssa, ja käsittääkseni muun muassa Ruotsi, Norja ja Englanti ovat samoilla linjoilla. Näin äkkiä ei tule mieleen yhtään maata, kuka boikotoisi täysin, toiminnanjohtaja huomauttaa.

Ilta-Sanomat kertoi ensimmäisenä Suomen Nyrkkeilyliiton tekemästä Venäjä-boikotin uudesta käänteestä

Source Link yle.fi