Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a14016466af64d1c0e5b509ef471bc33, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nyt avautuu häirintäskandaalissa ryvettynyt pesäpallovalmentaja Petri Kaijansinkko: ”Kiitos ja anteeksi” – Uutisalue

Nyt avautuu häirintäskandaalissa ryvettynyt pesäpallovalmentaja Petri Kaijansinkko: ”Kiitos ja anteeksi”

Pesäpalloliitto ilmoitti viime perjantaina määränneensä Petri Kaijansinkon 12 kuukauden mittaiseen peli- ja toimitsijakieltoon epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Asia koskee Urheilulehden viime joulukuussa paljastamaa pesäpallon häirintäskandaalia, jossa kahdessa eri tapauksessa Kaijansinkko oli pelaajien kertoman mukaan luonut epäilyttävän läheisen suhteen nuoreen valmennettavaansa.

Tapausten tultua julkisuuteen Pesäpalloliitto pyysi Suomen urheilun eettistä keskusta Suekia tutkimaan tapaukset.

Tutkinnassa paljastui vielä kolmas, julkisuudelta piilossa pysynyt tapaus. Kaijansinkkoa ei ole missään yhteydessä epäilty rikoksista.

Nyt Kaijansinkko pyytää LinkedInissä virheitään anteeksi ja kirjoittaa katuvansa niitä syvästi.

– Tyydyn päätökseen, kannan vastuun virheistäni ja pyydän niitä anteeksi. Toki hieman kyselen tasapuolisuuden perään, mutta olen päättänyt että katson nyt vain ja ainoastaan eteenpäin elämässäni. Enkä kommentoi asiaa oheisen tiedotteeni ja tämän julkaisun lisäksi enää enempää ainakaan toistaiseksi, Kaijansinkko kirjoitti alustuksessaan.

Samaan yhteyteen on liitetty teksti, jossa hän kuvailee kuutta viime kuukautta raskaiksi ja yksinäisiksi. Hän toteaa tulevaisuutensa olevan täynnä kysymysmerkkejä. Hän kertoo myös kirjoittavansa muistelmansa.

Kaijansinkko kertoo aloittaneensa pesäpallossa 1977, mutta epäilee sen nyt olevan ohi myös pelinjohtajana, jona hän on saavuttanut paljon menestystä.

– Nyt tuo osa elämääni on ohi. 909 pääsarjaotteluun ja 32 kauteen urani päättyy.

Hän kiittelee pesäpalloväkeä, mutta mainitsee myös ”selän kääntämisistä”.

– Niitäkin olen kokenut satuttavan paljon.

– Kiitos ja anteeksi. Menestystä ystävilleni rakkaan lajin, pesiksen parissa, Kaijansinkko kirjoittaa lopuksi.

Pesäpalloliitto kertoi tiedotteessaan, että tehdyssä selvityksessä tutkittiin Kaijansinkon toimintaa Porissa vuosina 2009–2011 ja Raumalla vuosina 2014–2015. Tämän lisäksi tutkinnassa ilmeni kolmas tapaus Jyväskylässä vuonna 2017.

Pesäpalloliiton mukaan tehdyn tutkinnan perusteella Porin tapaus todettiin vanhentuneeksi. Tutkinnassa ilmenneiden Rauman tapaukseen liittyvien uusien seikkojen sekä Jyväskylän esiin tuodun tapauksen osalta Pesäpalloliitto ry:n liittojohtokunta katsoi Kaijansinkon toimineen pesäpallon kurinpitosäännöksissä tarkoitetulla tavalla epäurheilijamaisesti.

Kaijansinkko oli tutkinnan ajan toimintakiellossa, joten hän on kärsinyt jo osan rangaistuksestaan.

Source Link is.fi