Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4699fdd4aa24b80be8092da980bbbcf5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nyt löytyi haastaja Suomelle – tällaiset ihmiset ovat tutkimuksen mukaan onnellisempia – Uutisalue

Nyt löytyi haastaja Suomelle – tällaiset ihmiset ovat tutkimuksen mukaan onnellisempia

Suomalaisten edelle menevät syrjäisissä ja verrattain köyhissä alkuperäis­kansojen yhteisöissä elävät ihmiset.

Venezuelan alkuperäiskansaan kuuluvat miehet hyppivät jokeen Cano Taucassa toukokuussa 2011. Kuva: Jorge Silva / Reuters

Suomalaiset eivät välttämättä olekaan maailman onnellisimpia ihmisiä, väittää uusi tutkimus.

Suomalaisten edelle menevät syrjäisissä ja verrattain köyhissä alkuperäis­kansojen yhteisöissä elävät ihmiset.

Tutkimus on julkaistu Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America –tiedelehdessä, joka on yksi maailman arvostetuimmista. Asiasta kertoo myös brittilehti The Guardian.

– Vaikka usein sanotaan, että raha ei voi ostaa onnea, monet kyselyt osoittavat, että rikkaat ihmiset ovat tyytyväisempiä elämäänsä. Tästä voisi tulkita, että aineelliset rikkaudet ovat olennaisia onnellisuuden saavuttamiseksi, tutkimuksessa todetaan aluksi.

Uuteen tutkimukseen on haastateltu pienissä, eristyksissä olevissa yhteisöissä asuvia ihmisiä, joista monet kuuluvat alkuperäiskansaan. Heidän kokemuksensa vaikuttavat kumoavan havainnot rikkauksien ja onnellisuuden yhteydestä.

– Vaikka vastaajilla on pienet rahatulot, he silti vastasivat kyselyssä olevansa erittäin tyytyväisiä elämäänsä. Jotkin yhteisöt raportoivat olevansa yhtä tyytyväisiä kuin rikkaissa maissa elävät, tutkimuksessa kerrotaan.

Tutkimusta varten haastateltiin 2 966 ihmistä 19 eri yhteisöstä ympäri maailmaa.

Keskimäärin vastanneet olivat joko yhtä tyytyväisiä tai tyytyväisempiä elämäänsä kuin keskimääräinen ihminen rikkaassa maassa. Esimerkiksi OECD:n onnellisuus­mittauksessa keskimääräinen pisteluku kaikkia maita tarkasteltaessa on ollut noin 6,7 (asteikolla 1–10, jossa 10 on onnellisin). Tutkimukseen vastanneet, pienissä yhteisöissä elävät ihmiset arvioivat tyytyväisyytensä elämään olevan keskimäärin noin 6,8 pisteen tasolla.

Osa tutkimukseen vastanneista ohittaa jopa maailman onnellisimmaksi nimetyn kansan, suomalaiset. Suomalaisten pisteluku on ollut viime vuosina noin 7,8–7,9. Tutkimuksessa havaittiin, että neljä yhteisöä raportoi onnellisuus­luvukseen kahdeksan, eli he ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin suomalaiset.

Osa yhteisöistä ohittaa Suomen reippaasti. Kyseiset yhteisöt ovat Kolla Atacameñan yhteisö Argentiinassa (raportoitu pisteluku 8), Pãi Tavyterãn yhteisö Paraguayssa (8,2), Riberinhon yhteisö Brasiliassa (8,4) ja viljelijäyhteisö, joka elää Guatemalan ylängöillä (8,6). Guatemalan ylängöillä elävistä vastaajista 30 ihmistä seitsemästäkymmenestä sanoi olevansa täysin tyytyväisiä elämäänsä. Heidän oma pistelukunsa on siis 10.

Source Link is.fi