Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d7cd6cc6e5cee02e6137badd77368116, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nyt on tämän vuoden verot maksettu – loppuvuoden tienestit jäävät omaan pussiin – Uutisalue

Nyt on tämän vuoden verot maksettu – loppuvuoden tienestit jäävät omaan pussiin

Vuoden alusta lähtien tähän päivään asti suomalaiset ovat laskennallisesti tehneet töitä yhteisen hyvinvoinnin rahoittamiseksi. Nyt ja vuoden loppuun saakka kansalaisten tulot jäävät kokonaan omaan käyttöön, Veronmaksajain keskusliitto laskee.

Liiton mukaan kokonaisveroasteen arvioidaan Suomessa olevan tänä vuonna 42,7 prosenttia suhteessa kansantuotteeseen, kun mukaan lasketaan muun muassa valtion, kuntien ja kirkon tuloverot, kulutusverot sekä lakisääteiset sosiaalivakuutusmaksut. Työpäivistä laskettuna tämä osuus tulee täyteen tänään keskiviikkona.

Veronmaksajain keskusliitto on nimennyt päivän veronmaksajan taksvärkkipäiväksi. Liitto on juhlistanut päivää vuodesta 1981 lähtien.

Vuonna 1981 veroaste oli 37,3 prosenttia ja päivä ajoittui toukokuulle. 1980-luvun lopussa päivä osui kesäkuun alkuun ja vuosituhannen vaihteen jälkeen kesäkuun alun ja juhannuksen väliselle ajalle.

Source Link is.fi