Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_71a8f1bb05270b605364edbea5981352, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nyt puhuu HIFK:n iso pomo – kiistää jyrkästi huhut Ville Peltosesta ja Olli Jokisesta – Uutisalue

Nyt puhuu HIFK:n iso pomo – kiistää jyrkästi huhut Ville Peltosesta ja Olli Jokisesta

HIFK:n puheenjohtajalla Jaakko Eskolalla on asiaa.

Vuorineuvos Jaakko Eskola on pitkän linjan yritysjohtaja. Hän oli pitkään Wärtsilän konepajayhtiön toimitusjohtaja ja on nykyisin kolmen eri pörssiyhtiön hallituksen puheenjohtaja sekä Teknologiateollisuuden puheenjohtaja.

Eniten intohimoja hänen luottamustoimistaan herättää kuitenkin Helsingin IFK. Eskola on ollut sen taustayhtiön HIFK Hockey Oy:n puheenjohtaja viime kesästä lähtien.

HIFK on luonnollisesti tapetilla koko ajan, punapaidat herättävät intohimoja puolesta ja vastaan koko maassa.

Aiemmin tällä viikolla HIFK oli otsikoissa, kun Hufvudstadsbladet uutisoi omiin lähteisiinsä vedoten, että seuran urheilupomo Tobias Salmelainen olisi ehdottanut Olli Jokista seuran päävalmentajaksi mutta hallitus olisi päättänyt toisin ja tehnyt syksyllä kaksivuotisen jatkosopimuksen Ville Peltosen kanssa.

– Tämä ei pidä miltään osin paikkaansa, Eskola vastaa sähköpostitse.

HIFK:n kausi on ollut toistaiseksi pettymys. Kalliilla joukkueella sarjaan lähteneet helsinkiläiset sijoittuivat runkosarjassa kuudenneksi. Puolivälieräsarjassa Pelicansia vastaan joukkue hävisi nolosti kolme ensimmäistä ottelua, mutta on sen jälkeen voittanut kaksi.

Sarjan neljännessä, Helsingissä pelatussa ottelussa HIFK:n fanit osoittivat mieltään Peltosta vastaan ja vaativat päävalmentajan vaihtamista. Peltosen alaisuudessa HIFK ei ole päässyt kertaakaan välieriä pidemmälle.

Monien mielestä myös Salmelaisen pitäisi lähteä samalla ovenavauksella.

– Ville Peltonen on HIFK:n päävalmentaja ja Tobias Salmelainen on seuran urheilutoimenjohtaja. Annamme heille täyden työrauhan. Kautta analysoimme sen päätyttyä, Eskola paaluttaa.

HIFK sai täksi kaudeksi hallintaansa kotihallinsa Helsingin vanhan jäähallin ravintolatoiminnan, mikä on piristänyt seuran liikevaihtoa. Mutta yhdistelmä kallis joukkue ja vaatimaton pudotuspelimenestys eivät ole taloudellisesti kovin lupaava yhdistelmä.

– Kuten kaikki tietävät, urheilullinen menestys vaikuttaa merkittävästi kauden tulokseen, mutta HIFK:n taloudellinen tilanne on vakaa kaikissa skenaarioissa, Eskola kirjoittaa.

Tiettävästi HIFK:n urheilujohtaja Salmelainen on kuitenkin kertonut esimerkiksi pelaaja-agenteille, että HIFK:n ensi kauden joukkue olisi useita satoja tuhansia eroja halvempi kuin tämänvuotinen.

– Keskitymme käynnissä olevaan kauteen ja palaamme tähänkin teemaan kauden päätyttyä, Eskola tyytyy kommentoimaan.

Muitakin muutoksia on tapahtumassa. Eri lähteiden mukaan HIFK olisi luopumassa ydinliiketoimintansa ulkopuolisista asioista ja ajamassa alas esimerkiksi esports-joukkue hREDsiä sekä vähentämässä naisten joukkueen saamaa rahoitusta.

– En luottaisi näihinkään ”lähteisiin”. Olemme aloittaneet laajan strategiatyön, jonka tuloksista kerromme tämän kevään aikana, Eskola linjaa.

Source Link is.fi