Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e2c80780731360323bf9d34dade54093, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Odessan iskujen uhriluku noussut kuuteen – kanslia­päällikkö: kuolleiden joukossa pieni vauva – Uutisalue

Odessan iskujen uhriluku noussut kuuteen – kanslia­päällikkö: kuolleiden joukossa pieni vauva

Odessaan kohdistuneissa ohjusiskuissa on kuollut kuusi ja haavoittunut 18 ihmistä, kertoi Ukrainan presidentin kansliapäällikkö lauantaina. Myöhemmin Ukrainan pelastustoimi päivitti uhriluvun nousseen kuuteen.

Presidentin kansliapäällikkö Andriy Yermak kertoi CNN:n mukaan, että kuolleiden joukossa oli lapsi, joka oli 3-kuukautinen vauva.

– Lapsi, jonka oli tarkoitus viettää ensimmäistä pääsiäistä vanhempiensa kanssa. Mikään ei ole pyhää, hän totesi.

Yermak kertoi, että iskun todellinen uhriluku saattaa olla tämänhetkistä tietoa suurempi.

– Nämä ovat vain ne, jotka löydettiin. Todennäköisesti niitä [uhreja] tulee lisää.

Ukrainan pelastustoimi julkaisi Twitteriin videon, jonka se kertoo olevan kuvattu iskun kohteeksi joutuneessa asuinrakennuksessa Odessassa.

– Vihollisen pommitusten aiheuttama kerrostalopalo saatiin sammumaan. Tiedossa on 6 ihmisen kuolema, mukaan lukien 1 lapsi. 18 ihmistä loukkaantui. Raunioista pelastettiin 2 ihmistä, 86 ihmistä evakuoitiin. Mukana oli 96 pelastajaa ja 18 yksikköä, julkaisussa kirjoitetaan.

Ukrainan sotavoimien mukaan kaksi ohjusta osui satamakaupungissa sijaitsevaan sotilastukikohtaan ja kahteen asuinrakennukseen. Asiasta uutisoi Reuters.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoo Twitterissä, että Odessan iskujen ainoa tarkoitus on levittää kauhua.

– Venäjä on nimettävä terrorismia kannattavaksi valtioksi. Ja sitä tulee kohdella sen mukaisesti. Ei bisnestä, ei kontakteja, ei kulttuuriprojekteja. Tarvitsemme muurin sivilisaation ja rauhallisiin kaupunkeihin ohjuksilla iskevien barbaareiden välille, hän kirjoittaa.

Venäjän keskisen sotilaspiirin apulaiskomentaja Rustam Minnekajev sanoi perjantaina antamassaan lausunnossa, että Venäjän uusi tavoite on saada haltuunsa Donbasin lisäksi Etelä-Ukraina. Se avaisi sille yhteyden Transnistriaan, Moldovan Venäjä-mieliselle erillisalueelle.

Venäjä on lauantaina kohdistanut iskuja eteläisessä Ukrainassa myös Mariupolin terästehdasalueelle ja Mykolaiviin.

Lue lisää: IS Odessassa: Kaupunki on valmiina Venäjän hyökkäykseen – ”Odessa on oikeastaan valmistautunut Krimin valtauksesta lähtien”

Lue lisää: Ukrainan kolmanneksi suurin kaupunki varautuu taisteluun: ”Älkää tulko tänne Puolasta, Saksasta tai Ranskasta kuolemaan”

Lue lisää: Odessan puolustajista huokuu päättäväinen mieliala – katso IS:n erikois­toimittajan raportti Ukrainan suuresta rannikko­kaupungista

Uutista muokattu klo 19.54: Lisätty tieto kuudennesta uhrista sekä lisätty tietoja pelastustoimista.

Source Link is.fi