Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c43c194d575faa9ff4e58a2fa516d53a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oikeus vangitsi keuruulaisen leipomoyrittäjän – epäillään törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta – Uutisalue

Oikeus vangitsi keuruulaisen leipomoyrittäjän – epäillään törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta

Leipomon soijattomien tuotteiden merkinnät olivat puutteellisia tai harhaanjohtavia. Poliisi on aloittanut asiasta esitutkinnan. Epäiltynä on tällä hetkellä yhteensä neljä ihmistä.

Keuruulainen leipomo perustettiin ilman rakennuslupaa ja ilmoitusta terveysviranomaisille. Kuvituskuva. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi tänään keuruulaisen leipomoalan yrittäjän epäiltynä törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta, kertoo poliisi tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun). Yrittäjää epäillään rikoksista todennäköisin syin.

Leipomon epäillään valmistaneen soijattomia tuotteita, jotka käytännössä on paistettu samoissa paistorasvoissa kuin soijaa sisältävät tuotteet.

Menettely on sallittua, jos tuotteesta löytyy merkintä asiasta. Yrityksen tuotteiden merkinnät ovat kuitenkin olleet puutteellisia tai muuten kuluttajaa harhaanjohtavia.

Sen vuoksi yrittäjää epäillään törkeästä terveyden vaarantamisesta. Siitä voi seurata kahdesta kymmeneen vuotta vankeutta.

Torkeän petoksen asianomistajina on useita valtakunnallisesti merkittäviä kauppaketjuja.

Leipomo perustettiin ilman rakennuslupaa ja ilmoitusta terveysviranomaisille

Sisä-Suomen poliisilaitos on aloittanut asiasta esitutkinnan.

Leipomo on poliisin mukaan perustettu ilman rakennuslupaa ja ilmoittamatta toiminnan aloittamisesta terveysviranomaisille. Valvontaviranomaiset ovat tehneet tiloihin useita tarkastuksiaa, mutta annetut korjauskehotukset eivät ole auttaneet toiminnan saamisessa säädösten edellyttämälle tasolle.

Leipomo on toiminut Keuruulla maaliskuusta 2022 tammikuuhun 2023.

Poliisi sai ilmoituksen rakentamisrikkomuksesta marraskuussa. Tammikuussa ilmoitus laajennettiin koskemaan terveyden vaarantamista ja petollista toimintaa liiketoiminnassa.

Poliisi jatkaa esitutkintaa muun muassa kuulusteluilla ja lausuntojen hankinnalla. Epäiltyjä on tällä hetkellä neljä henkilöä. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen määrä tarkentuvat esitutkinnan edetessä.

Poliisi toivoo yhteydenottoja kansalaisilta, jotka ovat saaneet leipomoyrityksen tuotteista allergisia reaktioita. Yhteydenotot voi toimittaa osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi otsikolla Keuruun leipomo.

Lisää aiheesta:

Keuruun entisessä varuskunnassa toimiva leipomo laiminlöi määräyksiä – Ruokavirasto määräsi yrityksen tuotteita hävitettäviksi

Source Link yle.fi