Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3979359c2d65bc6aecd7202759e08c56, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Olkiluoto 2 pääsee jatkamaan sähköntuotantoa tänään – Uutisalue

Olkiluoto 2 pääsee jatkamaan sähköntuotantoa tänään

Olkiluodon ydinvoimalan kakkosreaktori kytketään verkkoon luultavasti maanantaina alkuillasta.

Olkiluodon ydinvoimalan kakkosreaktorin odotetaan palaavan tänään sähköntuotantoon. Olkiluoto 2:n on tarkoitus kytkeytyä takaisin verkkoon tänään luultavasti alkuillasta, kerrotaan ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voimasta (TVO).

Olkiluoto 2:n sähköntuotanto keskeytyi 18. elokuuta vesijäähdytteisen generaattorin jäähdytysjärjestelmässä havaitun vuodon takia. Vuoto paikallistettiin generaattorin roottoriin, joka on sen jälkeen vaihdettu.

TVO:n viestintäpäällikkö Johanna Aho kertoo STT:lle, että ennen kuin vuoto saatiin paikallistettua, generaattorin laitteistoa piti hieman purkaa, mikä vei muutamia päiviä. Sen jälkeen todettiin, että roottori täytyy vaihtaa kokonaan.

Aho kertoo, että roottorin vaihtamisen jälkeen oli vielä paljon asennustöitä ja muita töitä.

– Ne on nyt saatu siihen pisteeseen, että laitosta ollaan käynnistelemässä takaisin sähköntuotantoon.

Roottorin vikaantumisella ei TVO:n mukaan ollut vaikutusta ydinturvallisuuteen.

Olkiluoto 2:n ennakoidaan pääsevän täyteen sähköntuotantoon muutamassa vuorokaudessa. Kakkosreaktorin nettosähköteho on 890 megawattia.

Tämä on vaikuttanut pörssisähkön hintaan. Tänään maanantaina sähkön hinta putoaa illalla jopa negatiiviseksi.

Source Link is.fi