Banner Before Header

Olympiastadionin turvatoimet pettivät – fanien tempauksesta on tulossa ”suht kallis paukku”

Huuhkajien ja Ranskan MM-karsintaottelu päättyi ikävään episodiin, kun Helsingin olympiastadionin nurmelle tunkeutui kymmenkunta katsojaa häiritsemään pelaajia.

Fanit pyysivät pelaajilta paitoja ja yhteiskuvia. Esimerkiksi Teemu Pukin ilme oli hyvin vaivautunut.

Lue lisää: Näitkö tätä tv:ssä? Fanit ryntäsivät kentälle Huuhkajien jätti­pettymyksen jälkeen – katso kuvat

Palloliiton tapahtumapäällikkö Kalle Marttinen kertoo, että turvatoimet stadionilla pettivät.

– Olimme kyllä varautuneet siihen, että katsomosta joku saattaa tulla, mutta valitettavasti emme olleet siinä kentän rajassa tarpeeksi hereillä, Marttinen sanoo.

Kentälle rynnänneet katsojat ehtivät olla nurmella pari minuuttia, ennen kuin heidät otettiin kiinni ja toimitettiin poliisille. Osa yrittäneistä jäi järjestyshenkilöiden pihteihin jo aiemmin.

Haastetta järjestyshenkilöille toi se, että fanit eivät tunkeutuneet kentälle samasta paikasta stadionia.

– Vaikutti siltä, että se oli ainakin osittain organisoitua, sillä he olivat ripotelleet itsensä pitkin eteläpäätyä. Osa tuli myös itäkatsomosta, Marttinen kertoo.

Järjestyshenkilöillä piti kiirettä ottelun jälkeen.

Silminnäkijähavainnon mukaan yksi faneista oli saanut mukaansa supertähti Kylian Mbappén pelipaidan. Marttinen oli myös kuullut asiasta.

– En tiedä, pitääkö se paikkansa. Toivottavasti ei saanut.

– Pelaajien pitäisi kieltäytyä antamasta paitaa. Jos kentälle ryntääjät saavat tavoitteensa läpi, se ei edesauta asiaa. Se saattaa kannustaa joitain muitakin seuraavalla kerralla.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA vie ottelun jälkeiset tapahtumat kurinpitokäsittelyyn. FIFA:n ottelutarkkailija oli paikalla olympiastadionilla ja teki tapahtumista raportin.

– Oletettavaa on, että jonkinlaiset sakot sieltä tulee. Suuruudesta ei ole tässä vaiheessa tietoa, Marttinen sanoo.

–Todennäköisesti haemme sakot vahingonkorvauksina näiltä juoksijoilta, koska he ovat ne sakot aiheuttaneet.

Marttinen suosittelee Huuhkaja-faneille, että samanlaista tempausta ei enää järjestettäisi. Kentälle juokseminen nimittäin käy myös oman kukkaron päälle.

– Saimme aikanaan 8 000 sakot yhdestä soihdusta ja haimme sen vahingonkorvauksena tältä soihduttajalta. Siitä saattaa tulla suht kallis paukku, jos tällaista yrittää. Se on hyvä pitää mielessä, kun miettii, juokseeko kentälle vai ei.

Source Link is.fi