Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f742316216525f07cb9606c2119019bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Presidentti Niinistö: Linnan juhliin kutsutaan alle 200 ihmistä – ei kättelyä eikä juhlapukuja – Uutisalue

Presidentti Niinistö: Linnan juhliin kutsutaan alle 200 ihmistä – ei kättelyä eikä juhlapukuja

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona, missä muodossa Linnan juhlia tänä vuonna vietetään.

Niinistön mukaan perinteinen itsenäisyyspäivän vastaanotto pidetään, joskin koronavirusepidemia näkyy kutsuvieraiden määrässä. Niinistön mukaan juhliin kutsutaan alle 200 ihmistä. Lukuun sisältyvät myös vieraiden puolisot. Vieraat ovat pääasiassa ensikertalaisia ja terveydenhuollon ammattilaisia.

Lotille ja veteraaneille järjestetään oma erillinen tapaamisensa itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla. Heitä on kutsuttu noin 20 puolisoineen. Yhteensä kutsuttuja on tilaisuudessa noin 50.

Juhlien pukukoodi on tumma puku, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan vieraita ei kätellä, mutta heitä tervehditään ja heidät esitellään myös Ylen tv-lähetyksessä. Juhlavastaanotto pyritään pitämään ”monella tapaa perinteisen näköisenä”.

Niinistö korostaa, että koronatilanteen takia Linnan juhlien koko ja sisältö voivat vielä muuttua.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti lokakuussa, että Linnan juhlat järjestetään ”erityisjärjestelyin”, joita ei kuitenkaan tuolloin vielä avattu tarkemmin.

Viime vuonna perinteistä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa ei järjestetty koronaviruksen vuoksi. Yle esitti kuitenkin televisiossa Linnan juhlat 2020 -lähetyksen.

Source Link is.fi