Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d4aa7fe300242181d6918c571b5276f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Onko Armand Duplantis, 22, maailman kovatuloisin yleisurheilija? Satojentuhansien palkintorahat ovat pisara meressä – Uutisalue

Onko Armand Duplantis, 22, maailman kovatuloisin yleisurheilija? Satojentuhansien palkintorahat ovat pisara meressä

Yleisurheilun MM-kisat Eugenessa saivat ansaitsemansa päätöksen, kun lajin tämän hetken valovoimaisin tähti, Ruotsia edustava Armand Duplantis, päätti miesten seiväshyppyfinaalin hurjaan ME-tulokseen 621.

MM-kulta maailmanennätystuloksella tiesi Duplantisille luonnollisesti myös muhkeaa tilipussia. Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics (WA) maksaa maailmanmestaruudesta 70 000 dollaria ja ME-tuloksesta 100 000 dollaria lisää.

Duplantisin manageri Daniel Wessfeldt paljasti kuitenkin Aftonbladetille, että WA:lta kuitatut 170 000 dollaria (noin 166 000 euroa) ovat vain murto-osa siitä summasta, jonka Duplantis kaikkineen MM-suorituksistaan kuittaa.

– En edes uskalla ajatella, mikä kokonaissumma lopulta on. Suurin osa tulee hänen kenkäsponsoriltaan ja kaikilta muilta sponsoreilta. Hänellä on bonuslausekkeita kaikissa sopimuksissaan, Wessfeldt sanoi ruotsalaislehdelle.

Manageri Wessfeldt voi myhäillä tyytyväisenä, sillä ruotsalainen on löytänyt modernin rahasammon. Duplantis on hänen mukaansa maailman parhaiten tienaava yleisurheilija.

– Hän oli sitä jo ennen tätä MM-voittoa ja maailmanennätystä. Hän sai ihan mielettömiä tarjouksia vain tietyissä tapahtumissa kilpailemisesta. Samassa luokassa ei ole tällä hetkellä ketään. Kaikki kisajärjestäjät haluavat hänet, Wessfeldt hehkutti.

Sampo ei ole hetkeen ehtymässä, sillä 22-vuotias supertähti voi korottaa ennätystä vielä lukemattomia kertoja. Eugenen ME-hypyssään hän oli tv-lähetyksen grafiikan mukaan matalimmillaankin reilut kahdeksan senttiä riman yläpuolella.

Kun siihen yhdistää sen, että nuori urheilija tuskin on vielä parasta hyppyään hypännyt, Wessfeldtin ei tarvitse olla huolissaan suojattinsa tulevaisuudesta.

– Homma jatkuu vielä ainakin kymmenen vuotta. Hän löytää jatkuvasti uusia haasteita ja haluaa kehittyä. Hänen tavoitteensa on olla legenda ja mielestäni hän on hyvässä vauhdissa, manageri ilakoi.

Eugenen maailmanmestaruus oli Duplantisille uran ensimmäinen ulkoradoilla. EM- ja olympiakullat hänen kaapistaan jo löytyivät.

Source Link is.fi