Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e8502c276b26ca1a25e849f185af44aa, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Osakemarkkinoille ennustetaan alamäkeä – Danske Bank vinkkaa turvallisen parkkipaikan suomalaissijoittajien rahoille – Uutisalue

Osakemarkkinoille ennustetaan alamäkeä – Danske Bank vinkkaa turvallisen parkkipaikan suomalaissijoittajien rahoille

Osakemarkkinoilla oltiin kesällä nousussa, kun korot laskivat. Danske Bankin tuore sijoitusnäkemys odottaa kuitenkin osakkeiden kehityksen heikkenevän, minkä vuoksi sen sijoitussuositus on alipainottaa osakkeita ja ylipainottaa korkosijoituksia.

Osakkeissa Danske Bank suosittelee tällä hetkellä yhdysvaltalaisten osakkeiden ylipainottamista. Eurooppalaiset osakkeet pankki laskee neutraalista painosta alipainoon.

– Yhdysvaltain työmarkkinat ovat edelleen vahvat ja työpaikkojen määrä kasvaa merkittävästi, työttömyys on alhaista ja palkat nousevat kohtuullisesti. Vaikka odotamme sinne lievää taantumaa, Yhdysvaltojen työmarkkinat ja talous vaikuttavat tällä hetkellä kestävämmiltä kuin useimmat muut taloudet, Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto sanoo tiedotteessa.

Toimialoista suositus on alipainottaa perusteollisuussektoria, kulutushyödykkeitä ja viestintäpalveluita ja ylipainottaa päivittäistavaroita, terveydenhuoltoa ja yhteiskuntapalvelusektoria.

Pankin mukaan suomalaisen sijoittajan näkökulmasta euroalueen valtionlainat ja lähialueiden yhtiöiden lyhyet, euromääräiset korkopaperit antavat mahdollisuuden löytää rahoilleen suhteellisen turvallisen parkkipaikan ja jopa pientä tuottoa sen lisäksi.

– Koska on kuitenkin odotettavissa, että Euroopan keskuspankki jatkaa koronnostojaan, on tärkeää painottaa euroalueen korkosijoituksissa lyhyttä duraatiota ja siten minimoida korkoriski, Kivipelto sanoo.

Source Link is.fi