Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ed49d87022f54dc1218766fd7776837c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Spede-elokuvan pääosan esittäjä julki – nämä suomalaistähdet nähdään Spede Pasasena, Vesa-Matti Loirina, Simo Salmisena ja Ere Kokkosena – Uutisalue

Spede-elokuvan pääosan esittäjä julki – nämä suomalaistähdet nähdään Spede Pasasena, Vesa-Matti Loirina, Simo Salmisena ja Ere Kokkosena

Spede Pasasen elämästä kertovan Spede-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet tällä viikolla. Pro Promotion Oy tiedottaa, että elokuvaa kuvataan Suomessa ja Liettuassa ja se saapuu valkokankaille syksyllä 2023.

Elokuvan pääroolissa Spede Pasasena nähdään Riku Nieminen. Vesa-Matti Loirin roolia näyttelee Aku Sipola. Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Lisää näyttelijöitä julkaistaan myöhemmin.

Riku Nieminen kertoo Pro Promotion Oy:n tiedotteessa, että hän katsoi lapsena Speden Spelejä ja Uuno-elokuvia, mutta Speden varhaisempi tuotanto oli hänelle entuudestaan tuntematonta.

Riku Nieminen on näytellyt aiemmin muun muassa Juice Leskistä.

Riku Nieminen kertoo valmistautuneensa rooliinsa huolellisesti.

– Roolin tarjoamisen aikaan Spedestä oli juuri tullut julkisuudessa esiin synkkiä puolia, joten otin kompleksisen roolin vastaan mielenkiinnolla ja haasteena. Tutkin monien videoiden kautta Speden elekieltä, sisäistä rytmiä, tapaa olla ja reagoida. Luin myös hänestä kirjoitettua ja hänen kirjoituksiaan. Siviili Pasanen ja hänen ammatillinen elämänsä ennen Speden Spelejä oli minulle pimennossa. En tiennyt, että hän oli muun muassa keksijä, Mensan jäsen ja valtiotieteiden ylioppilas, Nieminen sanoo tiedotteessa.

Riku Nieminen on tullut tunnetuksi muun muassa Putous-sarjasta ja Juice-elokuvasta.

Spede-elokuva tarkastelee Speden ja hänen yhteistyökumppaniensa innovatiivisinta vaihetta elokuvan tekemisen kautta aina 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolella. Tiedotteen mukaan elokuvassa tullaan näkemään muun muassa Uuno-hahmon syntytarina. Lisäksi se päästää katsojan seuraamaan Speden taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan.

Elokuvan ohjaa Aleksi Delikouras ja käsikirjoittaa Antti Heikkinen. Spede-elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Olli Haikka ja Marko Talli. Elokuvan levittää Nordisk Film. MTV3 ja C More ovat hankkineet elokuvan televisio- ja streaming-oikeudet.

Elokuva pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämänkertoihin.

Source Link is.fi