Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_acc5d4dedf9aef2510ada6beb8d6d275, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ott Tänak joutui tekemään karun valinnan – Uutisalue

Ott Tänak joutui tekemään karun valinnan

Ott Tänak keskeytti Safari-rallin kuudennella erikoiskokeella.

Rallin maailmanmestarin Ott Tänakin alkukauden vaikeudet jatkuivat kauden kolmannessa MM-rallissa Keniassa.

Hyundain Tänak oli hyvässä vauhdissa, kun hänen matkansa päättyi kilpailun kuudennella erikoiskokeella perjantaina. Virolaiskuljettaja ajoi kiveen ja paiskautui sen jälkeen hiekkapenkkaan. Hän oli rallissa toisena, reilut 18 sekuntia Toyotan Kalle Rovanperän takana.

Tänak oli ulosajonsa jälkeen kunnossa. Hän yritti vielä jatkaa matkaa, mutta auto ei toiminut.

Tänak kertoi rallisivusto Dirtfishille, että hänen ulosajonsa ja keskeytyksensä aiheuttanut kivi oli suoraan ajolinjalla.

– Tiestä oli irronnut valtava kivi, todennäköisesti edellä ajaneen Adrien Fourmaux’n autosta. Se oli sokeassa pisteessä mutkan takana paikassa, jossa vauhti on kova, Tänak kertoo.

– Se oli melkoinen yllätys. Minun piti käytännössä valita, ajanko kiveä päin ja katson, mitä tapahtuu, vai ajanko ulos tieltä. Osuimme kiveen, mutta valitettavasti se heitti meidät silti ulos.

Tänak uskoi auton olevan korjauskelpoinen, ja siten mies nähtäneen ratin takana myös lauantaina.

Tänak aloitti kauden neljännellä sijalla Monacon MM-rallissa, mutta Ruotsissa hän keskeytti. Hän on kahden osakilpailun jälkeen MM-pisteissä viidentenä. Eroa tallikaveri Thierry Neuvilleen on kuitenkin jo 27 pistettä.

Hyundain surkean päivän Keniassa täydensi Esapekka Lapin keskeytys kakkossijalta viidennellä erikoiskokeella.

Perjantain jälkeen ykkösenä ajaa hallitseva maailmanmestari Rovanperä lähes minuutin erolla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin.

Source Link is.fi