Otto Andersson ja Henrik Wickström harkitsevat RKP:n puheenjohtajakisaan lähtemistä

Ketkä lähtevät kisaamaan Anna-Maja Henrikssonin jälkeen RKP:n puheenjohtajan paikasta? Yle kerää reaktiot tähän juttuun.

Anna-Maja Henriksson lehdistötilaisuudessa.

Anna-Maja Henriksson kertoi luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta. Kuva: Silja Viitala / Yle

Päivi Lakka,

Tulikukka de Fresnes

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström ja puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson kertovat Ylelle harkitsevansa vakavasti puolueen puheenjohtajakisaan lähtemistä.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi tänään tiistaina, ettei hae jatkoa puolueen johdossa.

Wickström aikoo kertoa päätöksestään maaliskuussa.

– Teen nyt asiassa vakavan harkinnan ja palaan sitten asiaan.

Andersson kertoo saaneensa viime aikoina hyvin paljon kannustusta eri puolilta kaikista piireistä.

– Tulen lähiaikoina kertomaan, mikä lopullinen päätökseni on. Olen hyvin kiitollinen ja iloinen kannustuksesta jota tähän mennessä on tullut, hän sanoo.

Myös eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz (r.) on kertonut aikaisemmin Ylelle harkitsevansa vakavasti kisaan lähtemistä, mikäli puheenjohtajan tehtävä keväällä aukeaa.

RKP:n puoluekokous järjestetään 14.-16. kesäkuuta.

RKP:n tilanteesta syntyi keskustelua kentällä

Wickström haluaa kiittää Henrikssonia tämän puolueen eteen tekemästä työstä, mutta pitää puheenjohtajan tämänpäiväistä päätöstä ymmärrettävänä.

Puoluekentältä on tullut Wickströmin mukaan puheenjohtajan aikeista ristiriitaista palautetta.

Aiemmin tänä vuonna Henriksson kertoi asettuvansa ehdolle eurovaaleissa, mutta ei kommentoinut jatkoaan puolueen johdossa.

Hän kertoi kuitenkin jatkavansa puolueen puheenjohtajana vaaleihin saakka.

– Uskon, että Henrikssonilla on ollut halu toimia, niin kuin hän itse on katsonut, että on puolue parhaaksi. Mutta viime aikoina on syntynyt keskustelua RKP:n tilanteesta, ja se on myös herättänyt erilaisia näkemyksiä kentältä, Wickström sanoo.

Hän huomauttaa, että Henriksson on eurovaaleissa puolueelle merkittävä ehdokas, ja hänen toivotaan kykenevän käymään myös valtakunnallinen kampanja, joka luonnollisesti syö resursseja.

– Huomioiden myös se haastava tilanne, joka meillä on hallituksessa, koska julkisen talouden tilanne on heikentynyt siitä, miltä se näytti hallitusneuvottelujen yhteydessä. Eli haasteita tässä kohtaa löytyy, Wickström sanoo.

Source Link yle.fi